İki Kıta Arasında Okuma Günü

Düşün Taşın Derneği, ülkemizde kitap okuma oranının %1 artması ve her bireyin haftada en az bir kitap bitirmesi amacı ile düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Bu kez sıra dışı bir etkinliğe imza atan dernek gönüllüleri, 32. Avrasya Maratonu&

Düşün Taşın Derneği, 42. Kitap Okuma Günleri etkinliğini Avrasya Maratonu’nda gerçekleştirdi. İki yıldır hiç ara vermeden her Pazar günü düzenlenen okuma günleri bu kez farklı görüntülere sahne oldu. 07:15’te Mecidiyeköy Metrobüs çıkışında buluşan genç gönüllüler, kitapları ile birlikte Avrasya Maratonu start alanına hareket etti. Alanda diğer gönüllüler ile buluşan gençlerin ortak amacı “her birey haftada en az bir kitap okumalı” düşüncesiydi.

Startın verilmesiyle birlikte ellerinde kitapları ile koşan gönüllüler, ilk olarak boğaz köprüsü gişelerinde kitaplarına sarıldı. Asya kıtasının bitiminde 5dk. kitap okuyan Düşün Taşın Derneği gönüllüleri, iki kıtanın tam ortasında tekrar kitaplarına sarılarak bir ilki gerçekleştirdi. Asya ve Avrupa kıtasının birleştiği noktada ilk kez bu kadar kalabalık bir kitle hep birlikte kitap okudu. Kitap okuma gününe, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ta gönüllüler ile birlikte kitap okuyarak destek verdi.


“Okumayan Kalmasın Projesi” ile ilgili bilgiler veren Düşün Taşın Derneği Başkanı Selim Çavuş “Bizler biliyoruz ki kitap her zaman her yerde okunabilir, bunun için hiçbir engel ve bahane üretilemez. Sadece ülkemizde kitabın, okumanın ve üretmenin üzerine hem bireysel hem de toplumsal olarak pek fazla düşülmüyor. Bu nedenle biz “Düşün Taşın Derneği” olarak yaklaşık 2 yıldır bu konu üzerine düşünüyor, taşınıyor, proje üretiyor ve ürettiğimiz projelerin sürdürülebilir olması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“Okumayan Kalmasın Projesi” kapsamında bu güne kadar 42 farklı mekanda “Kitap Okuma Günleri” düzenlediklerini belirten Çavuş, etkinliklerle bu zamana kadar 20.000 kişiye ulaştıklarını belirtti.

Düşün Taşın Derneği Hakkında:
Düşün Taşın Derneği, 12 Ocak 2010 tarihinde kurulmuş, temelleri 2006 yılında üniversiteli 8 genç tarafından atılmış olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini arttırmak amacıyla bugüne kadar 82 farklı etkinlik düzenlemiş olan dernek, ‘’Dünya Toplu Kitap Okuma Günü’’ kavramını dünya literatürüne taşımak için gönüllü büyük bir genç kitle ile çalışmalarına devam etmektedir. Yaptığı etkinliklere bugüne kadar 20.000 kişinin katıldığı Düşün Taşın Derneği, Türkiye’de herkesin haftada bir kitap bitirme hareketini kendisine hedef edinmiştir.



habervaktim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri