Kurban kesilmeyecek mi?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkiye'de hayvan rezervi sıkıntısı olmadığını belirterek, ''Herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya değiliz. Bu itibarla kurban kesimini etkileyecek bir şey söz konusu değil'' dedi.

Bazı kesimlerin hayvan azlığını bahane ederek Kurban kesme ibadetinin engellenmesini istemesine en yüksek merciden cevap geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Kurban ibadetini engelleyecek bir durum yok" dedi ve ekledi:

"Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın verileri ortada. Ülkemizde 11 milyondan fazla büyük baş, 27 milyon civarında küçük baş havyan bulunuyor. Ülkemizde hamdolsun bir hayvan stoğu sıkıntısı yoktur. Stok azlığından söz etmek mümkün değil. İbadetlerimizi rahatlıkla yapma imkanına sahipiz. Hiç bir ibadet diğerinin yerine geçmez. Her yıl 11 milyon civarında hayvanın yaklaşık yüzde 30'u kesilmektedir. Bunun sadece 5'te 1'i kurban için kesilmektedir. Bu da zaten ihtiyaç sahiplerine gittiği için normal et kesimine dönmektedir."

Yılda 9 milyon kadar da küçükbaş havyan kesildiğini kaydeden Barkadoğlu, "Bunlardan 2 milyonu kurban için kesiliyor" dedi.

HABERVAKTİM.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri