Kurban ibadet, paylaşmak berekettir!

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2010 Kurban Organizasyonu ile dünyada 125 ülke ve bölgede, Türkiye'de 61 ilde 2 milyon kişiyle kurbanın bereketini paylaşacak.

2009 Kurban Organizasyonu ile 35 bin 639 kurban hissesi keserek 1 milyon 250 bin kişiye ulaşan İHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Pakistan, Afganistan, Patani, Moro, Darfur ve Somali gibi savaş ve kriz bölgelerinde, doğal afet bölgelerinde, mülteci kamplarında, misyoner kuşatma altındaki coğrafyalarda, Müslümanların azınlık olarak bulunduğu beldelerde ve yoksulluğun ileri boyutlarda yaşandığı bölgelerde kurban organizasyonunu gerçekleştirecek.

Bizi birbirimize daha da yakın kılacak olan Kurban hediyelerimizle dünyanın ücralarına ulaşacak, kardeşlerimizin halleriyle halleneceğiz. Sevinç ve kederleri paylaşacak kardeşlerimiz için daha neler yapabileceğimizi yeni projelerle Anadolu coğrafyasının kadirşinas insanlarına taşıyacağız. Sıkıntı içerisindeki yüz binlere yeni umut pencereleri açacak, kardeşliğin sınır tanımayacağını anlatacağız hep birlikte.

1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle ilk kurban çalışmamızı gerçekleştirmiştik. Bir ülkeden başlayan çalışmamız sonra 10'a, ardından 40'a, 60'a, 100'e, derken 125'e ulaştı. Çaldığımız kapılar yeni dünyalara açıldı. Umutla bekleyen başka diyarların var olduğunu duydukça heybemizde ne varsa, veren elden ne aldıysak ait oldukları yerlere ulaştırdık. Biz ibadet etmek için Kurban dedik; Allah kendimizden verdiğimiz, O'nun rızası ile O'nun adıyla verdiğimiz için ibadetimize hayat verdi, hayra dönüştürdü.

Allah kurbanınızı kabul etsin!

Bu yıl tüm ülke ve bölgeler için tüm organizasyon giderleri dâhil olmak üzere belirlenen kurban bedeli 300 TL'dir.

KUTSAL EMANETLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Bu bayram da ihtiyaç sahiplerine ulaşarak paylaşmanın ve yakınlaşmanın mutluluğunu yaşayacağız.
Dünyada ve Türkiye'de Sponsor Aile Sistemi ile 16.000'in üzerinde yetimin bakımını üstlenen İHH, ulaştığı ülke ve bölgelerdeki yetimlerini yalnız bırakmayarak onları kendi ayakları üzerinde durabilecekleri zamana kadar hayır sahiplerinin yardımlarıyla destekliyor. Bu Kurban Bayramı'nda da Uzakdoğu'dan Latin Amerika'ya dünyanın farklı bölgelerindeki yetimlerle birlikte olacak, bayramlık elbise ve kırtasiye dağıtımlarında bulunacağız.

Ayak bastığımız coğrafyalardan tebessüm kareleri, yeni gülen yüzler getirmeye devam edeceğiz. Güzel bir gelecek için paylaşmaya devam ediyoruz...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri