Özgür-Der aylık panelleri başlıyor!

Özgür-Der’in her ayın ilk Çarşamba günü Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlediği dizi panellerde bu yıl “İslami Hareket ve Siyasete Dair Önkabuller ve Gerçekler” üst başlığıyla değişik konular tartışılacak.

Özellikle İslami çevrelerde yakın tarihe ilişkin olarak yaygın biçimde kabul gören, çokça tekrarlandığı için doğru addedilen fakat somut veriler zemininde az tartışılmış bir dizi konuyu daha reel zeminde yeniden tartışma amacıyla bu oturumlar gerçekleştirilecek. Özgür-Der, genelde önkabuller üzerine siyasi tutum belirleme ürünü olarak ortaya çıkan bu tezlerin ayrıntılı biçimde tartışılmasının daha sağlam ve güvenilir bir düşünsel yönelimin ve yine buna bağlı olarak daha sahih bir tavrın gelişimine katkı sağlayacağına inanıyor. 

“ABD BOP’la Ilımlı İslamcılığı Destekliyor mu?”, “Emperyalizm Türkiye’yi Parçalamaya Çalışmış mıdır?”, “Diyanet ve İmam Hatipler Rejimin Truva Atı mıdır?”, “12 Eylül İslamcılığı Desteklemiş midir?”, “Ergenekon Küresel Sistemin Ulusalcıları Tasfiyesi midir?” gibi başlıkların ele alınacağı oturumların ilkinde “İslami Hareketlerin Yükselişi Soğuk Savaş Politikalarının Sonucu mu?” konusu tartışılacak. Rıdvan Kaya’nın yöneteceği oturumun konuşmacıları Şemsettin Özdemir ve Kenan Levent olacak. 3 Kasım Çarşamba günü Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılacak panel saat 20.00’de başlayacak.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri