Büyükelçi eşleri mantı açtı

Türkiye'de görev yapan büyükelçilerin eşleri, uygulamalı mantı açmasını öğrendi.

Türkiye-Asya, Pasifik-Eurasia-Kafkas Ülkeleri Bayanlar Grubu (TASPEK) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, büyükelçi ve diplomat eşleri Ankara'nın tarihi mekanlarından Hamamönü'ndeki Kamil Paşa Konağı'nda Kayseri'ye özgü mantı yapmasını uygulamalı öğrendiler.

Endonezya, Pakistan, Estonya'nın büyükelçi eşlerinin yanı sıra Danimarka, Çin, İngiltere'den de diplomat hanımlarının hazır bulunduğu etkinlikte, bayanlar büyük bir merakla önce mantının hazırlanışını öğrendiler. Mantıda kullanılan malzemeler hakkında bilgi alan büyükelçi eşleri, daha sonra sofranın başına geçerek mantı açmaya çalıştı.

Pakistan Büyükelçisinin eşi, eline aldığı oklavayla mantılık hamuru açtı. Daha sonra eti mantının içine koyan Pakistan Büyükelçisi'nin eşine, daha sonra diğer misyon şeflerinin eşleri de eşlik etti. Aralarında, ilk defa mantı gördüğünü belirten elçi eşlerinin yanı sıra bu lezzeti tanıdıklarını söyleyenler de vardı.

Çin elçiliğinin diplomat eşleri mantının kendi ülkelerinde de olduğunu belirterek, Çin'deki mantının daha büyük yapıldığını ifade ederek bir örnek gösterdi. Daha sonra kendileri için hazırlanmış mantıları yiyen elçi eşleri, mantıyı büyük bir beğeniyle yediklerini ifade ettiler. Elçi eşleri, evlerinde de mantı yapacaklarını ifade etti. Mantının ardından ise elçi eşlerine tatlı olarak da aşure ikram edildi.

Programa katılan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, tarihi bir mekanda geleneksel Türk yemeğini yabancı misyon şeflerinin eşleriyle buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Elçi eşleri, daha sonra tarihi Hamamönü'nü gezerek buradaki Ankara evleriyle ilgili bilgi aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri