Kabe'nin muhteşem manzarasında tavaf

Hac öncesi gecelerini ibadetle geçiren yüzbinlerce Müslüman Kabe'nin göz kamaştıran atmosferinde umre ve tavaf yapıyor. Ardından kana kana zemzem suyu içiyor.

KÂBE'NİN MUHTEŞEM RESİMLERİ İÇİN TIKLAYIN

BU KARELER BAŞINIZI DÖNDÜRECEK-TIKLAYIN

Hacer-ül Esved taşı ile Kabe'nin duvarlarına dokunan hacı adayları gözyaşlarına boğuluyor. Kabe'de bol bol namaz kılan hacı adayları, umre ve tavaflarının ardından kana kana zemzem suyu içiyor. 

Hacca çok az bir süre kala Mekke'ye akın eden yüzbinlerce hacı adayı havaların sıcak olması nedeniyle geceleri Kabe'nin muhteşem atmosferi altında bir yandan umrelerini gerçekleştiriyor, umrelerini bitirmiş olanlar ise nafile tavaf yapıyor.

Kabe'nin tavaf edilmesi sırasında hacı adayları Cennet'ten inen Hacer-ül Esved taşına ve Kabe duvarlarına dokunabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Hacer-ül Esved taşı ile Kabe'ye dokunanlar gözyaşlarına boğularak ağlıyor.

Havanın kararmasıyla Harem-i Şerif'e girebilen hacı adayları, vakit namazları ile nafile namazlarını kılıyor.

Umre ve nafile tavaf yapan hacı adayları ise kana kana zemzem suyu içiyor. İbadetlerini tamamlayan hacı adayları son olarak Mescid-i Haram'ın üst katlarına çıkarak Kabe'nin ihtişamlı görüntüsünü ve on binlerin tavafını izliyor.

Hacılar bu sene dünyanın en büyük saatine bakarak namaz vaktini öğrenecek

Mekke'de Ramazan ayıyla birlikte çalışmaya başlayan dünyanın en büyük saat kulesi ve saati, hacılara büyük kolaylık sağlıyor. Mescid-i Haram'ın bir çok köşesinden görülen saat, Kabe'den 400 metre, yerden ise 601 metre yükseklikte. Şehre 30 kilometre uzaklıktan görülebilen saatin, Dubai'deki Burç Halife kulesinin ardından dünyanın en yüksek ikinci yapısı olduğu bildirildi.

Mescid-i Haram'ın hemen yanı başında bulunan ve yedi kuleden oluşan bir otelin ortasından göğe yükselen dünyanın en büyük saati, hacılar için Ramazan ayıyla birlikte hizmete girmişti. Dünyanın bir çok köşesinden Mekke gelen hacı adayları, Kabe'den kolaylıkla yukarı bakarak saati öğrenebilecek.

Dört adet yüzü olan 43 metre çapında ve 601 metre yüksekliğindeki 'Mekke Saati'nin yüksekliği Dubai'deki Burç Halife kulesinin ardından dünyada ikinci yüksek yapısı olduğu bildirildi. 30 km uzaktan görülebileceği belirtilen kulenin tepesine yerleştirilen 21 bin adet beyaz ve yeşil ışık yakılarak Müslümanlara namaz vakti hatırlatılacak.

Her yüzünde 'Bismillah' yazan saatin kenarlarını 90 milyonun üzerinde renkli cam mozaikler süslüyor. İki milyon LED lamba ile aydınlatılan saat, şehrin her yerinden rahatça görülebiliyor. Yerel medyada çıkan haberlere göre proje, 3 milyar dolara mal oldu. Saatin yüzlerini Dubai merkezli Alman Premiere Composite Technologies adlı şirket üretti.

Saat kulesi, yedi kuleden oluşacak Kral Abdülaziz Bağış otel kompleksinin içerisinde yer alıyor. Kompleksin inşaatını ise Suudi 'Bin Ladin' grubu üstlendi.

DÜNYANIN EN ESKİ VE EN YENİ CAMİLERİ İÇİN TIKLAYIN

SULTAN ABDULHAMİT'İN ÇEKTİRDİĞİ MEKKE VE MEDİNE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

KÂBE'NİN ŞOK EDEN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri