'Kurban etlerini küçük parçalar halinde saklayın'

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kurban etini iyi değerlendirmek için küçük parçalar halinde saklanması gerektiğini söyledi. 

Yıldız, Kurban Bayramı'na az bir süre kaldığını belirterek kurban kesimi ve etin muhafazası konularında uyarılarda bulundu. Sağlıklı kurban eti için öncelikle kurbanın hijyenik bir ortamda kesilmesinin önemli olduğunun altını çizen Yıldız şu bilgileri verdi: "Kurban temiz bir yerde kesilmeli. Kasaplar mutlaka eldiven takmalı. Etlerin toz, toprak ve yere değmemesine dikkat edilmeli. Hayvan dışkıları etle asla temas ettirilmemeli. Kurban kesildikten sonra etinde bir sorun olup olmadığı varsa bir veteriner hekime gösterilmeli. Veteriner hekim yoksa etin renginde bir değişim olup olmadığına bakılmalı. Kötü koku ve renk değişikliği etin sağlıksız ve bozuk olduğunu gösterir."

"ETİ KÜÇÜK PARÇALARA AYIRIN ÖYLE SAKLAYIN"

Kurban Bayramı'nda bir eve ortalama 30-40 kilogram et girdiğini dile getiren yıldız, etin bozulmadan değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Yıldız, şu tavsiyelerde bulundu: "Et hızla bozulan bir gıda ürünüdür. Sıcak ortamda daha hızlı bakteriyel üreme olur. Etler temiz olduğundan emin olunduktan sonra uygun soğuk dondurucularda dinlenmeye alınmalıdır. Eğer bu mümkün değilse süratle kıymalık, kavurmalık, kuşbaşılıklar ayrılmalı. Kuşbaşı etler birer kullanımlık olarak poşetlenmeli. Kavurmada yeterli iç yağın bulunmasına, etlerin yeterli küçüklükte kesilmesine özen gösterilmelidir. Etler gereksiz yere oda sıcaklığında bekletilmemeli."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri