Isparta emniyetinden örnek proje

Isparta Emniyet Müdürlüğü, yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocukları gönüllü ailelerle buluşturmak için yeni bir proje hazırlıyor. Kadın dernekleri, sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarıyla yürütülecek projede yurt çocuklarının birden fazla

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, yurtta kalan sevgiye muhtaç çocuklara aile bulmaya yönelik bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Emniyet Müdürlüğü olarak suç işlenmeden önce gerekli önlemlerin alınması yönünde çalışmalar yürüttüklerini Gürkan, yurtta kalan çocukların doğru yönlendirilmedikleri takdirde potansiyel suçlu adayı olma riskiyle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Ailelerinden kopan ya da ailesini hiç tanımayan çocukların yurtlarda geleceğe hazırlandığını ifade eden Gürkan, doğru yönlendirilen, kendisini yetiştirebilen binlerce yurt çocuğunun bugün başarıdan başarıya koştuğunu dile getirdi. Ancak şanslı olmayan, kendisini çeşitli nedenlerden ötürü suçun ortasında bulan çocukların da hata yapmalarını önlemek amacıyla Emniyet Müdürlüğü'nün önleyici hizmetler kapsamında 'Çocuklarla Aileleri Buluşturma Projesi' hazırladıklarını ifade eden Gürkan, çocuklara doğru adım atmaları yönünde yön göstereceklerini anlattı.

Projenin henüz hazırlık aşamasında olduğunu ifade eden Gürkan, proje ile yurtta kalan çocuklarla gönüllü aileleri bir araya getireceklerini belirtti. Sevgiye mahrum kalan çocukların aile sevgisini yaşamasına katkıda bulunmak ve istedikleri zaman 'Çat kapı' gidebilecekleri ailelerinin olmasını sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçireceklerini anlatan Gürkan, Isparta'daki bakıma, sevgiye muhtaç çocuklar ile gönüllü ailelerin tespitini yaptıklarını kaydetti. Gürkan, "Bir çocuğun 3 ya da 4 annesi olacak. Hafta sonu sıkıldığında (ailem) dediği kişilerin evine gidecek. Onlarla hayatı paylaşacak, aile sevgisini yaşayacak. Hiç ailesi yokken, birden fazla ailesi olacak." dedi.

Ahmet Zeki Gürkan, bu projeyle Isparta'daki gönüllü ailelerin çocuklara sahip çıkmalarını da sağlayacaklarını vurgulayarak, "Altyapı çalışmasının ardından ailelere gerekli çağrıyı yapacağız. Söz konusu projenin suç oranlarının da azaltılmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Suçları azaltmada en etkin silahın sevgi olduğundan yola çıkarak, biz çocuklarımıza ailelerimizin katkısıyla sevgiyi aşılayacağız. Onları kendi kaderlerine bırakmak yerine geleceğin başarılı insanları olmaları için yol göstereceğiz." diye konuştu.

Cihan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri