Reha Erdem'e ödül

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen 7. Boston Türk Film Festivalinde, yönetmen Reha Erdem'e ''Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü'' verildi.

Boston Güzel Sanatlar Müzesinde yapılan ödül törenine, 300'e yakın sinemaseverin yanı sıra Boston'un önemli gazetelerinin film eleştirmenleri katıldı.

Boston Türk Festivallerinin kurucusu ve direktörü Boston Fahri Başkonsolosu Erkut Gömülü, festival ve festival kapsamında verilen Türk Sinemasında Mükemmellik ödülü yoluyla Türk sinemasının ve Türk yönetmenlerinin ABD'de tanıtılmasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Gömülü, son iki yıldır kasım ayında düzenlenen Belgesel ve Kısa Film Yarışmasıyla da Türk sinemasının genç yönetmenleri için uluslararası bir platform sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Başlangıcından bu yana Boston Türk Film Festivalinin filmlerine evsahipliği yapan Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Programı Müdürü Bo Smith de, Türk sinemasının son yıllardaki başarılı örneklerinin dünya sineması için heyecan verici olduğunu ve Festival ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Törenin sonunda sinemaseverlerin büyük beğenisini kazanan ''Beş Vakit'' filminin gösterimi yapıldı ve ardından yönetmen Reha Erdem izleyicilerin sorularını yanıtladı. Erdem onuruna bir resepsiyon da verildi.

(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri