Koca Sinan Haftası başladı

Konak Belediyesi ve Sanatçı İnşaat Mühendisleri Grubu'nun ortaklaşa düzenlediği Koca Sinan Haftası etkinlikleri, Alsancak Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu Fuayesi'nde ''Sinan'' konulu resim, heykel ve gravür sergisiyle başladı.

Sergide Sanatçı İnşaat Mühendisleri Grubu üyeleri Uğur Belger, Abdullah Bizden, Mukadder özakman, Taner Arda, Halit Şekerci, Samim Güner, Osman Akbaşak, Necla Akbaşak ve Hüsniye Palandüz'ün, Mimar Sinan'la ilgili yayınlanmış kitapları ve plastik sanat eserleri yer alıyor.

Bir hafta devam edecek etkinliğin ilk gününde İnşaat Yüksek Mühendisi Uğur Belger, Mimar Sinan'ı 430. ölüm yıldönümünde andıklarını hatırlattı. Ustalık eseri olarak Edirne'deki Selimiye Camii'ni gösteren Mimar Sinan'ın toplam 477 eseri bulunduğunu söyleyen Belger, "Yapılarında estetik ve dengenin yanısıra dayanım, stabilite, ışıklandırma, akustik, fonksiyon akışı ve ölçülü süsleri de ustaca kullanmıştır" dedi. Konuşmaların ardından İnşaat Mühendisi Osman Akbaşak'ın hazırladığı, Koca Sinan'ın yaşamının ve eserlerinin anlatıldığı belgesel film gösterildi.

Dünyadaki mimarların ve zaman içindeki mühendislerin başı olarak anılan Mimar Sinan'ı anma haftası etkinliklerinde eserleri, hakkındaki belgesel ve diğer filmler sunulacak. Ayrıca, Manisa'da yaptığı Sultan 3. Murat Camii ve İmareti'ne gezi düzenlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri