"Engelli vatandaşların hayat standartları her geçen gün artıyor"

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Gürkan, engellilerin ve yaşadıkları sorunların dünyada olduğu gibi Türkiye'de de toplumu yakından ilgilendiren bir insanlık sorunu olarak her

Engelli vatandaşların hayat standartlarının her geçen gün arttığını ifade eden Gürkan, "Engellilerimizin günümüze kadar süregelen asıl engeli, yaşam ortamlarının düzenlenmesindeki eksiklerdir. Karşılaştıkları engeller ortadan kalktığı takdirde engelli olmaktan uzaklaşacaklardır." dedi.

Yapılan düzenlemeler ile vatandaşların sosyal ve iş hayatına katılımları önündeki engeller kaldırılacağını kaydeden Gürkan, "Toplumsal bilinç her geçen gün artmaktadır. Başbakanımızın önderliğinde, sosyal devlet ilkesiyle hareket eden AK Parti iktidarı ile engellilerimize yönelik birçok çalışma yapılmış ve yapılmaya devam edilecektir. Hayat standartlarını artırmak, sosyal hayata daha çok katılımını sağlamak, iş hayatında daha çok yer alınmasını sağlamak üzere, imkânlar dâhilinde en üst düzeyde hassasiyet gösterilmektedir." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri