Kış fena vurdu

Kara kış başta Almanya, İngiltere ve Polonya olmak üzere Avrupa'yı donduran soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'de de etkisini gösterdi.

Almanya, İngiltere, Polonya ve Fransa'yı etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Kırklareli üzerinden Türkiye'ye girdi. Akdeniz ve Ege bölgelerinde 'zirai' don uyarısı yapıldı.

İGDAŞ, doğalgaz kullananları, Marmara'daki şiddetli fırtına nedeniyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı. Kartepe'de kar kalınlığı 20 cm'i buldu. Bolu'da görüş mesafesi 50 metreye düştü


- Başta Almanya, İngiltere ve Polonya olmak üzere Avrupa'yı donduran soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'de de etkisini gösterdi.


- İlk kar, Kırklareli'den Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda başladı. Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde hava sıcaklığı -2 dereceye düştü.
 

- Trakya'da karın başladığı saatlerde ise İstanbul'da etkisini gösteren sağanak, trafiği felç etti. Eminönü'de bulunan 500 yıllık Ahi Çelebi Camii yağmur sularının altında kaldı. Caminin içi tamamen suyla dolarken avlu ise göle döndü. Maltepe'de ıslah çalışması yapılan Çamaşırcı Deresi'nde meydana gelen kısmi taşma sonucu iki iş yerini su bastı.
 

- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bugün ve yarın için 'orta kuvvete don uyarısı' yaptı.
 

- Elverişsiz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inemeyen uçaklar, başka alanlara yönlendirildi. İGDAŞ, doğalgaz kullananları, Marmara'daki fırtınanın etkisiyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmesine karşı uyardı.


BURSA'YA YAĞDI, OTELCİ SEVİNDİ
BURSA Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının 5 gün süreyle aralıklarla süreceğini açıkladı.Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezi Uludağ'da başlayan kar yağışı otelcileri sevindirdi. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı Uludağ'da pistlerin önümüzdeki hafta kayağa elverişli hale gelmesi bekleniyor. Kasım ayında 70 santimetreye kadar ulaşan karın erimesinden sonra sezonu açma hazırlıkları yapan Uludağ'daki otel ve tesis sahiplerinin dün sabahtan itibaren başlayan yağışla birlikte yeniden yüzleri güldü.

SEZONA 60 SANTİM UZAKLAR
4 Kartepe'de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Pistlerdeki karın kalınlığının 80 santimetreye ulaşmasıyla kayak sezonunun başlayacağı açıklandı.

- Bolu Dağı'nın Seymenler ve Karanlıkdere mevkinde görüş mesafesi, 50 metreye kadar düştü.
 

- Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı Abant'ta karayolları ekipleri Abant Gölü çevresinde karla mücadele çalışmasına başladı.

Karadeniz'i dalgalar dövüyor
BATI Karadeniz bölgesinde esen şiddetli fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Zonguldak'ta dalga boyu 6-7 metreye yükseldi. Kozlu beldesinde 100 yıllık kilisenin bir duvarı ve tavanın bir bölümü, yağmur ve fırtına nedeniyle yıkıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri