Erciş'te 1001 hatim geleneği başladı

Van'ın Erciş ilçesi Müftüsü Abdulhamit Öveç, Kur'an yılı ve aşure günü nedeniyle bu sene 1001 hatim geleneği başlattıklarını söyledi.

Erciş Müftülüğü Merkez Kara Yusuf Paşa Camisi'nde Aşure Günü dolayısıyla program düzenledi. Programa Mısır'dan Hafız Rıza Günay ve İstanbul Çamlıca Merkez Cami İmam Hatibi Hafız Abdurrahman Baz katıldı. Hafız kurraların Kur'an ziyafetiyle başlayan programda, mevlit ve ilahiler okundu.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Abdulhamit Öveç, Muharrem ayının Allah tarafından isimlendirildiğini belirterek, "Bu ayda en önemli gün Aşure günüdür. Peygamber efendimiz bu günde oruç tutarken, ailesine de bunu tavsiye ederdi. Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, aşure günü tutulan oruçtur. Birçok peygamber bu sıkıntılardan bugün kurtulmuştur. Bunun yanı sıra İslam dünyasını derin bir şekilde etkileyen ve acı içinde bırakan Hz. Hüseyin'in şehadeti de bu ayda yaşanmıştır. Bu tür tarihi olaylardan insanlık ders çıkarmalı." diye konuştu.

Müftülük olarak Kur'an yılı ve Aşure günü olması münasebetiyle bazı bölgelerde uygulanan 1001 hatim geleneğinin bu sene Erciş'te de başlatıldığını vurgulayan Müftü Öveç, "Konuşmalarda en hayırlı iş Allah'ın kelamının okunup ve anlaşılmasıdır. Hedefimiz hem Kur'an-ı Kerim'in okunmasını teşvik etmek hem de ilahi kelamın bize ne tür bir mesajının olduğunu anlaşılmasını sağlamaktır." dedi.

Program sonunda ise Belediye Başkanı Fatih Çiftçi tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri