Lübnanlı yönetmenin akılalmaz sonu!

Lübnanlı yönetmen, şarkıcı Maya'nın klip çekimi için Alsancak Garı'na gitti. Burada trene çıkıp inceleme yaparken, 25 bin volt elektrik akımına kapılarak can verdi.

Lübnan'da, en iyi klip yönetmeni olarak tanınan Yehya Saade (33), Türkiye'de akıl almaz bir kazaya kurban gitti. Saade, Arap dünyasının tanınmış şarkıcılarından Maya Diab'a çekeceği klip için, İstanbul Haydarpaşa Garı'nı seçti. Ekibiyle birlikte İstanbul'a gelen ünlü yönetmen, "gar 28 Kasım'da çıkan yangından zarar gördüğü için" başka bir tarihi mekan arayışına girdi. İzmir'de tarihi tren garı olduğunu öğrenen Saade, soluğu, klibi çekilecek olan Maya ve 10 kişilik ekibiyle birlikte İzmir'de aldı.

BOMBA GİBİ PATLADI
Hilton Otel'e yerleşen ekip, önceki gün incelemelerde bulunmak üzere tarihi Alsancak Tren Garı'na gitti. Başarılı yönetmen, ekipten ayrılarak, 3 numaralı peronda sergileme amacıyla tutulan Atatürk'ün kullandığı vagonun da bağlı olduğu buharlı lokomotifin üzerine çıktı. Bunu gören gar görevlileri ise yönetmeni aşağı inmesi konusunda uyardı. Lokomotiften inmek isteyen Saade dengesini kaybedince, vagonun üzerinden geçen yüksek gerilim hattının tellerine tutundu. Bu sırada talihsiz yönetmen, büyük bir patlamayla birlikte 25 bin voltluk akıma kapıldı. Saade'nin tüm vücudu yandı. Hastaneye kaldırılan Yehya Saade, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Genç yönetmenin cenazesi, yarın ülkesine götürülecek.

GARDA UYARI LEVHASI YOK!
Ünlü yönetmenin talihsiz ölümünün ardından büyük bir skandal patlak verdi. Yüksek gerilim hattının geçtiği yerde, "ölüm tehlikesinin" bulunduğuna dair herhangi bir tabelanın bulunmadığı ortaya çıktı. Sadece lokomotifin önünde küçük bir, "Ölüm tehlikesi" ifadesinin yazılı olduğu görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri