Hoşgörü konferansında hayvan ve Kızılay polemiği

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Cuma hutbelerinde orman-hayvan sevgisi ve Kızılay Yeşilay'ı anlatmalarından vazgeçmelerini istedi.

EHDAV Başkanı Ali Yeral, Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği' (AKADİM) organizesinde düzenlenen "Ehl-i Beyt Sevgisi ve Aşure Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığından ve cami hocalarından hutbelerde Alevilere daha fazla yer verilmesini istedi.

Yeral "Artık Cuma hutbelerinde orman-hayvan sevgisiyle Kızılay -Yeşilay haftalarını anlatmaktan vazgeçin. Zira onları uzmanlar yeterince anlatıyor. Artık cemaate Emirulmuminin İmam Ali'yi, Fatıma-ı Zehra'yı, kerem timsali İmam Hasan'ı, kahramanlık timsali İmam Hüseyin'i anlatın. Ümmet 14 asırdır o anlattıklarınıza değil, Ehl-i Beyti tanıyıp dinlemeye hasret" dedi.

EHDAV Başkanı Yeral'a yanıt Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'ndan geldi. Müftü Sinanoğlu, Hz. Muhammed'den (AS) örnek vererek, "Bir fidanı bile kıyamet kopacak dahi olsa ekin diyor Hz. Muhammed. Biz ağaçtan da bahsedeceğiz ormandan da bahsedeceğiz. Hz. Muhammed bahsediyor, ben nasıl bahsetmem" dedi.

2 hafta önce 80 bin camide Kerbela'dan bahsettiklerini de sözlerine ekleyen Sinanoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra AKADİM organizesinde düzenlenen "Ehl-i beyt Sevgisi ve Aşure Günü" etkinliği devam etti. Cihan



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri