Madde bağımlılığında yakın arkadaşa dikkat!

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde Emniyet Amirleri Kemal Kızılbaba, uyuşturucudan yakalananların büyük çoğunluğunun 16-30 yaş arasında olduğunu belirtti. Kızılbaba, madde bağımlılarının büyük bölümünün, yakın arkadaşl

Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen "Gün Işığı Projesi" kapsamında, Şemsi Türkmen ile Ağrı Anadolu Liseleri'nde eğitim gören öğrencilere madde bağımlılığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi'ndeki seminerde konuşan Emniyet Amiri Kemal Kızılbaba, bağımlılık yapıcı maddeler konusunda bilgi sahibi olmanın ve yardımlaşmanın mücadelede çok önemli olduğuna değindi.

"Güzel bir gelecek için madde bağımlılığına hayır" sloganıyla çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Emniyet Amiri Kızılbaba, gençlerin genellikle arkadaş, merak, eğlence, özenti, moda, bilgisizlik ve yanlış inanışlar nedeniyle uyuşturucuya başladığını, bununla mücadele etmenin herkese görev ve sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Kızılbaba, öğrencilere, bağımlılık yapan maddelerin neler olduğunu, kişilerin nasıl bağımlılığa sürüklendiğini anlatarak, "Bir kereden bir şey olmaz" denilerek bağımlı olunacağına dikkat çekti.

Gençlerin Türkiye'nin geleceğinin teminatı olduğuna işaret eden Kızılbaba, arkadaş çevresine çok dikkat edilmesi gerektiğini, madde bağımlılarının birçoğunun yakın arkadaş çevresiyle bulundukları ortamlarda ilk defa madde kullandıklarını vurguladı.

Uyuşturucu kullananların arkadaş çevresinin değiştiğini anlatan Emniyet Amiri Kızılbaba, uyuşturucu kullananlarda şu belirtilerin meydana geldiğini ifade etti: ''Ruhsal durumlarında ani değişiklikler olur. Algısı, okula devamlılığı ve başarısı azalır. Daha fazla para harcar ve para bulabilmek için gayri meşru yollara başvurur. Kişi bakımsızlaşır, aile ilişkileri zayıflar, uykusu düzensizleşmeye başlar. Vücudunda yara izleri ve cildinde renk değişikliği meydana gelir. Aşırı terler ve yürümesinde güçlük ortaya çıkar.''

Kızılbaba, gençlerin kültürel, sportif ve eğitsel faaliyetlerle boş vakitlerini verimli hale getirmekle sosyal hayatta daha başarılı olacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri