Aileyi, kişileri düzen haline sokacak...

İlahiyatçı yazar Mustafa Hacet, "Toplumu, aileyi ve kişileri bir düzen haline sokacak yine Peygamber Efendimiz (sav)'in sergilediği düzendir." dedi.

Gülçağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından İzmir Atatürk Stadyumu Hakemler Salonu'nda 'Dünyevileşme ve Sorumluluklarımız' adlı bir konferans düzenledi. İlahiyatçı yazar Mustafa Hacet'in konuşmacı olarak katıldığı konferans ilgiyle dinlendi. İzmir Atatürk Stadyumu Hakemler Salonu'ndaki konferans öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından okunan Kur'an huşu içinde dinlendi.

İlgi ve katılımın yüksek olduğu konferansta konuşan Mustafa Hacet, "Dünyayı gezenler nimetlerin nasıl çar çur edildiğini, yaşanan israfı ve lüksü görmeleri mümkündür." dedi.

Her devrin kendine göre usül ve erkanı olduğunu söyleyen Hacet, "Değişim kaçınılmazdır. Her peygambere verilen mucize bile farklı farklıdır. Günümüzde ise bilim ve aklın meydana getirdiği müthiş bir değişimin içindeyiz. Buna ayak uydurmak çok zor. Kur'an-ı Kerim'e göre yaşamamız gerek." diye konuştu.

Derneğin eğitim faaliyetlerinin büyük özveri ile devam ettiğini ifade eden Dernek Başkanı Mustafa Katnik, "Kurulduğumuz günden bu yana kurslar, eğitim seminerleri, kermesler, konferanslar devam etmektedir ve devam edecektir." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri