Yılbaşı çılgınlığı

Hıristiyan geleneği olan yılbaşı kutlaması; kartel yayın organlarının özendirmesiyle yine çılgınlığa dönüşecek gibi... Kartel medyası, geçtiğimiz yıllarda yaşanan alkol rezaleti, taciz, zina ve kavgalara sebebiyet veren özendirici yayınlarını bu yıl da sü

Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de bir Hıristiyan geleneği olan yılbaşı kutlaması, belli kesimlerin ve kartel medyasının özendirmesi ile adeta çılgınlığa dönüştürülüyor. Halkı, değerlerinden uzaklaştırmak için bizim kültürümüzle alakası olmayan Noel ve yılbaşı adetini beyinlere kazıyan kartel medyasının özendirmesiyle alkol alıp sarhoş olanlar, taciz, zina ve fuhuşa karışıyor. Noel âşığı televizyonlar, hazırladıkları yılbaşına özel programlarla Hıristiyan adetini evlere taşımaya çalışırken, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyük şehirlerde düzenlenen eğlencelere katılanlar adeta zıvanadan çıkacak. Birçok belediyenin milletin ödediği vergilerle düzenlediği konserlerde ise içki su gibi akacak.

“NOEL KUTLAMASININ İSLAM’LA ALAKASI YOK”
İnsanların alkol komasına girdiği ve türlü rezilliklerin sergilendiği yılbaşı kutlamalarından uzak durulmasını isteyen ilahiyatçılar; yılbaşı ve Noel’in İslam dini ile hiçbir ilişkisi olmadığını vurguluyor. Yılbaşı gecesinin diğer gecelerden hiçbir farkının olmadığını altını çizen ilahiyatçılar, vatandaşlara bir dizi uyarıda bulundu. 

BULUT: HIRİSTİYANLARA BENZEMEYELİM
Yılbaşı kutlamalarının Hıristiyan kültüründe olduğunu söyleyen İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, “Böyle bir gecenin kutlamasının ne dinimizde ne de kültürümüzde yeri var. Biz Müslümanlar olarak Hicri yılbaşını kutlarız. Onu da İslami usullerle kutlarız, Allah’ı zikredip Rasulüne salavat okuyarak, insanlara selam vererek bereket içinde kutlarız. Yılbaşılarda görmeye alışık olduğumuz görüntülerin bir kez daha tekrar etmemesini Rabbimizden temenni ediyoruz. Müslüman kardeşlerimiz için bu gecenin diğer gecelerden hiçbir farkı yoktur” dedi. Bulut, şunları kaydetti: “Ağaç kesip süsleyerek Hıristiyanlara benzemek dinimizce caiz değildir. Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlarla beraber haşrolunacak. Özellikle bu gece için kesilen hindilerin de yenmesinin caiz olmayacağını düşünüyoruz.”

BAYTAN: KÜLTÜR DEĞİL KEPAZELİK
Yılbaşı kutlamalarının İslam alemine yakışmadığını ifade eden Emekli Vaiz Enver Baytan Hocaefendi, “Buna yılbaşı kültürü değil anca yılbaşı kepazeliği denebilir. Bu kutlamalarla ancak gelecek sene kirletilir” dedi. Bilim ve ilim yuvası üniversitelerde yapılan yılbaşı kutlamalarını da eleştiren Baytan Hocaefendi, “Hatta bazı fakültelerde profesörlerin talebelerle yılbaşında beraber içki içip dans ettiklerini görüyoruz. Bu düşündürücüdür. Buna ancak kepazelik denir” diyerek “Allah insanları dünyaya başıboş göndermedi... Toplumsal ayin yaparcasına içki içiliyor bu gecede... İçki haramdır; tıbbi zararları, ahlaki, ictimaî ve dini birçok yönden zararları var. Bu gecede çokça tüketilen içkiyle memleketin huzuru, bereketi öldürülüyor” ifadelerini kullandı. Yılbaşının senenin diğer günlerinden hiçbir farkının olmadığının altını çizen Baytan Hocaefendi, şunları kaydetti: “Efendimiz, ‘İçki içen puta tapan gibidir’ buyuruyorken, insanlar bu çok normalmiş gibi davranıyor. Bu gece, bize göre sıradan gecelerden biridir. Hürmet edilemez. Rezil bir şey yaparak berbat edilecek bir gece değildir. Müslümanlar Muharrem ayına hürmet ederler, Hicri yılbaşına hürmet ederler” şeklinde konuştu.

FAHRETTİN DEDE / YENİ AKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri