Papa, imamları nasıl kızdırdı!

Papa'nın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in göreve gelmesinden bu yana henüz bir tebrik mesajı göndermemiş olması imamları fena kızdırdı. 

Papa Joseph Aloisius Ratzinger maalesef kendisine yakışanı şu ana kadar yapmamış ve yapamamıştır. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet GÖRMEZ, göreve başladıktan sonra dünyanın dört bir tarafından tebrik mesajları almış ve almaktadır. Ancak ne gariptir ki sayın Papa Ratzinger şu ana kadar nezaket gösterip, sayın GÖRMEZ’i hiç aramamış ve bir tebrik mesajı dahi gönderme nezaketinde bulunmamışlardır.

Kendileri Katolik dünyasının dini lideri olmalarına rağmen böyle bir inceliği gösterememişlerdir. Oysa kendileri 2005 yılında Papa seçildiklerinde Diyanet İşleri Başkanlığı onu arayarak kutlamış ve tebrik mesajı göndermişti.

Birileri: “Papa devlet başkanıdır, o yüzden mütekabiliyet esasından dolayı kutlama mesajı göndermemiş olabilir” diyebilir. Ancak şu da unutulmamalıdır ki, sayın Papa XVI. Benedict her ne kadar Vatikan’ın devlet başkanı olsa da, o her zaman bir dini lider gibi hareket etmekte ve dünyada da öyle bilinmektedir. Dolayısıyla Papa daha fazla gecikmeden böyle bir fırsatı kaçırmamalı, bürokratik kurallara ve engellemelere takılmadan Başkan Mehmet GÖRMEZ’i arayarak bizzat tebrik mesajlarını iletmelidirler.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri