Diyanet Evkaf Sendikası'ndan Kutlu Doğum etkinlikleri

Özerk Diyanet Evkaf Sendikası, "Adalet ve Hürriyet Peygamberi’nin Kutlu Doğumu ve Kur'an Ziyafeti" başlıklı seri programlarının startını birçok ilde başlattı.

özerk Diyanet Evkaf Sendikası, "Adalet ve Hürriyet Peygamberi’nin Kutlu Doğumu ve Kur'an Ziyafeti" başlıklı seri programlarının bu yılki startını Konya, Kayseri ve Ankara’dan başlattı. Konya Kapu Camii, Kayseri tarihi Gülük Camii ve Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen programlarda genel başkan Mustafa Altunkaya’nın yanısıra Tebrizli Kur'an hafızlarının okuduğu Kur’an dinleyenleri mest etti. Yeryer duygulu anların yaşandığı programda, okunan ayetlerden dinleyenlere kısa kısa mesajlar da iletildi. Amacı, Peygamber’in evrensel adalet ve hürriyet mesajlarını topluma yansıtmak, mevlidinin 1480. senei devriyesinde onun en çok adalet ve hürriyetçi mesajlarına ihtiyaç duyulduğu bir süreçte Nebi-yi Ekrem’in bu boyutunu gündemleştirmek olduğu bildirilen programlar söylem ve tarzı ile ilklerden sayılabilecek özellikleriyle dikkat çekiyor

Tebrizli Tarık Müzik Grubu geceye damgasını vurarak dinleyicileri manalara gark etti.
Kutlama programı, Allah'ın Yüce isimleri olan "Esma ül Hüsna"nın koro halinde okunması ile start aldı.
Programda bir konuşma yapan Seyrani Camii İmam Hatibi Kenan özçelik; "Ya Rasulallah sana layık ümmetler olamadığımız için senden özür diliyoruz, senin getirdiğin yüce kitabına layık amel edemedik, senin yüce ve yegane doğru yolun olan sünneti seniyeni terk ettik, gafletlere daldık, inancımızın senin kutsi davanın izzetini bıraktık kendi nefsimizin izzetine, izzeti nefsimizin peşine düştük sen bizi affet suçluyuz Ya Nebiyyallah.
Bütün bu kusurlarımıza rağmen bize "ümmetim" der misin Ya Resulallah"dedi.

Mustafa Altunkaya: "Salavat, efendimize esenlik göndermek onun yoluna yardım etmektir”
Program arası yaptığı kısa konuşmalarında özerk Diyanet Başkanı Mustafa Altunkaya salavatı şerifenin ehemmiyetine vurgu yaparak; "Salavat anmak, anlamak, anlatmak ve sevmek, sevgimizin göstergesi olarak efendimize esenlik, selam göndermektir. Salavat bir alışkanlık değil bir tavırdır. O'na salavat göndermek onu desteklemek, yolundan gitmek, ona yapılan saldırı ve hakaretler karşısında onu daha iyi tanıtma ve onun davasına sahip çıkma bilinci ve azmidir, onu desteklemek, ona sahip çıkmak, onu korumak onun dosdoğru yolunda fani varlığını sebil etmek şuurudur" dedi.

Ankara Kocatepe camii görevlilerinin de iştirak edip birer bahir mevlid okudukları programlar için vatandaşlar; “Kutlu Doğum etkinliklerine yeni bir heyecan ve ruh kazandırdı” yorumları yaptı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri