Kur'an eğitiminde yaş sınırı sürüyor!

TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz, yıllardır talep edilen İHL’lilere polislik yolunu açacak düzenlemenin bugün bir kanunla Meclis’e sevk edilmiş olmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek “Halen ‘etkisi hafifletilmiş olsa da&rsquo

HABERVAKTİM-

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit Öksüz, İHL’lilere polislik yolunu açacak düzenlemeyi sevinçle karşıladıklarını bildirdi. Öksüz “İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Polis Okullarına geçişinin önünün açılması yönündeki çalışmalarından dolayı tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunarken; halen ‘etkisi hafifletilmiş olsa da’ devam eden katsayı adaletsizliği, başörtüsü, din eğitimi ve Kur’an kurslarındaki yaş sınırı, kesintisiz eğitimin kademeli hale dönüştürülmesi ihtiyacı gibi sorunların da çözüm beklediğini hatırlatmak isteriz” dedi.

TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Öncelikle belirtmemiz gerekir ki; insanların sonradan edinilmiş hakları ile doğuştan gelen hakları arasındaki farklar doğru algılanmalıdır. Edinilmiş haklar bireysel veya toplumsal kazanımlar ve zenginlikler ile ölçülebilirken doğuştan gelen haklar; insan olmanın, akıl ve irade taşımanın bir gereğidir” dedi.

Diğer taraftan devlet yapılanmalarının ve vatandaşlık kavramının da doğru anlamlandırılması gerektiğini ifade eden Öksüz, şöyle devam etti: “Devletlerin ve devlet idaresinde erk sahibi olan kurum ve bürokratların, insanlar ve yönetim üzerindeki tasarruflarını bahsettiğimiz edinilmiş haklar ile doğuştan gelen hakların kullanımı hususunda gösterdikleri objektif yaklaşım, sundukları özgürlükçü ortam ve sağladıkları fiziki ve sosyal imkanlar ile değerlendirmek mümkün olacaktır. Ülkemiz yıllarca darbelerden krizlere sürüklene gelmiştir. Özellikle 28 Şubat dönemi ile başlayan normal dışı uygulamalar ile aynı ülkeyi paylaştığımız, aynı ortamda yaşadığımız, aynı kaynaklardan beslendiğimiz kısacası aynı geminin içerisinde bulunan insanlar arasında bir çok hukuksuz uygulamalar, mağduriyetler ve hak ihlalleri yaşanmıştır. Günümüzde ise artık bu uygulamalarda ciddi normalleşmeler yaşanmaya başlandığını memnuniyetle takip etmekte ve yaşamaktayız.”

TİMAV Başkanı şöyle devam etti: “Uzunca bir dönemdir eğitim sistemimizin içerisinde de ideolojik yaklaşımlar ile en fazla mağduriyet yaşayan kesim İmam Hatip Liseleri mensup ve mezunları yer almıştır. Bu normalleşme sürecinin de bir ürünü olarak değerlendirdiğimiz eğitim öğretim sistemimiz içerisindeki yeni düzenlemeler ile İmam Hatip Liseleri üzerindeki ideolojik baskı ve engellemelerin kısmen de olsa kaldırılıyor olmasını önemli bir hakkın teslimiyeti olarak değerlendiriyoruz. Özellikle bilimsel temellere dayanmadan öğrencilerimizin ilk ve orta öğretim içerisindeki okul tercihlerinden dolayı bazı alanlara geçişte engellenmeleri bireysel hak ve özgürlükler anlamında da normal bir uygulama değildir. Her insan hayat süreci içerisinde geçmiş tercih ve yönelimlerinden vazgeçebilmeli, yeni alanlara olan ilgisini geliştirebilmeli, başta eğitim olmak üzere arzu ettiği yeni yönelimlere göre hak kullanımına sahip olabilmelidir düşüncesindeyiz.”

ÖNEMLİ BİR HATIRLATMADA BULUNDU
“İşte bu ve benzeri nedenler ile İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Polis Okullarına geçişinin önünün açılması yönündeki çalışmalarından dolayı tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunarken; halen “etkisi hafifletilmiş olsa da” devam eden katsayı adaletsizliği, başörtüsü, din eğitimi ve Kur’an kurslarındaki yaş sınırı, kesintisiz eğitimin kademeli hale dönüştürülmesi ihtiyacı gibi sorunların da çözüm beklediğini hatırlatmak isteriz.
Hangi etnik kimlikten olursa olsun, hangi dine inanıyor olursa olsun, hangi bölgede yaşıyor olursa olsun, hangi sosyo-ekonomik statüde bulunuyorsa bulunsun tüm vatandaşlarının kendisini özgür hissettiği, özgürce yaşayabildiği, engellemelere takılmadığı, ideolojik dışlanmalara maruz kalmadığı bir ülke sadece bizim gibi düşünen ve inanan insanlara değil hepimize hayati bir ihtiyaçtır düşüncesinde olduğumuzu kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

HABERVAKTİM.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri