Günay sorgulanıyor

habervaktim'in gündeme taşıdığı 'Opera-bale CD'si' olayından sonra, dün de MHP'li milletvekili Metin Ergun, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a sordu: 'Milli kültür politikanız var mı?'

İlköğretim öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla opera ve bale CD’leri dağıtan Kültür Bakanlığı’nın, çocukların millî kültürel değerleri özümsemelerini sağlayacak ne gibi projelerinin olduğu sorgulanıyor. MHP’li Muğla Milletvekili Metin Ergun, TBMM’de, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a “milli çizgi film endüstrisi oluşmasına yönelik herhangi bir projesinin olup olmadığını” sordu.

MHP’li Metin Ergun, Bakan Günay’a şu soruları yöneltti: “Kültürel değerlerin üretilen mal ve hizmetlerin tasarımlarına aktarılarak yaşatılması hususunda Bakanlığın köklü bir projesi var mıdır? Hayır yoktur. Türk kültür ve sanatının oluşturulması ve geliştirilmesi anlamına da gelen ve parti olarak ‘millî kültür endüstrisi’ adını verdiğimiz kurumsal bir proje söz konusu mu? Hayır.  Türkiye’de çocuklarımıza hitap eden bütün çizgi film kanalları yabancıdır ve bütün çizgi filmler başka ülkelerde, başka dikkatlerle hazırlanmaktadır. Bu yolla, bir nevi kültür aktarımı sağlanmaktadır. Çocuklarımızın kendi kültürleriyle tanışmaları ne televizyon gibi yaygın ne de okul gibi örgün eğitim kurumlarında gerçekleşmektedir. Çocuklarımız gün geçtikçe millî kültürlerinin zenginliğinden habersiz hâle gelmektedir. Bakanlığın projeleri arasında sinema teknolojilerinin bu yönüne önem verdiği görülmekte midir? Hayır.  Yine millî motiflerle zenginleştirilmiş çocuk kitapları ve çizgi romanlar projesi var mıdır? Hayır. Çocukların bilgisayar oyunları vasıtasıyla yabancı kültürlerin etkisinde kalmasının önlenmesi için millî bilgisayar oyunları yazılım endüstrisinin teşvik edilmesine yönelik bir proje var mıdır? Hayır.
Küreselleşme karşısında millî kültürü savunmaya yönelik, millî kültürün ayrışmasını engellemeye yönelik herhangi bir proje var mıdır? Hayır.
Türk kültürünün çevre kültürleri için cazibe merkezi hâline getirilmesi için büyük bir proje var mıdır? Hayır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri