“Aile Destek Merkezi” Ailelerin Yanında

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi, aile dokusunu güçlendirmek, çözülmeleri önlemek, problemleri çıkmadan önlemeye yardımcı olmak için sosyal çalışmalar yürütüyor. Merkeze başvuranlarla bire bir görüşmeler yapan uzmanlar, ayrıca aile ve ileti

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hizmete sunulan Aile Destek Merkezi (KADEM), toplumun her kesiminden yüzlerce kişiye uzmanlar aracılığıyla danışmanlık hizmeti veriyor.

Sosyal Belediyecilik alanında örnek çalışmalara imza atan Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçeşme Mahallesi’nde restore edilen tarihi Konya evinde 6 aydır hizmet veren Aile Destek Merkezi, aile dokusunu güçlendirmek, çözülmeleri önlemek, problemleri çıkmadan önlemeye yardımcı olmak için çalışmalar yürütüyor.

Halk Sağlığı uzmanı, sosyolog, psikolog ve uzmanların bulunduğu Aile Destek Merkezi’nde ebeveyn-çocuk iletişimleri, çocukların özgüven eksiklikleri, aile içi şiddet, baba ilgisizliği, sınav kaygısı, aşırı kaygı, motivasyon gibi konularda randevu usulü ile gelen herkese yardımcı olunuyor. Merkezde uzmanlar ilk görüşmenin ardından seanslar halinde kontrollü olarak görüşmeleri sürdürüyor.

Kurulduğu günden bu yana yaklaşık bin kişiye hizmet veren Aile Destek Merkezi’ne bağlı Aile Akademisi de Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda her hafta Salı ve Cuma günleri 13.00 - 15.00 arası aile ve sosyal konularla ilgili seminerler düzenliyor. Merkez ayrıca, bazı kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile okullarda da aile ve iletişim odaklı seminerler düzenliyor.

habervaktim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri