Nuh'un gemisi!

Dünya yine sancı çekiyor bakalım veledi ne olacak. Galiba mustazafların mugalebesi olacak. Bu sancıyı ne tetikledi?

Tarih sayfalarında büyük olayların müsebbibi anlatılırken “bardağı taşıran son damla, büyük değişimin başlamasına sebep olan küçük vaka şudur” diye şerh düşülür... Örneğin: Macar Veliahdını Sırp Öğrencinin öldürmesi, Savaşın başlamasına sebep oldu denilir; ilk kurşun Maraş’da günlerce gergin olan halkı, kurtuluş için savaşa götürdü diye anlatılır. Yani zemin uzun süre hazırdır, evrilme zamanına kadar her oluşum tamamdır, bir çıngı beklenmektedir. Hülasa, Müslüman ülkelerde bir kıpırdanma var, denizin dalgalarının gittikçe büyümesi gibi halka halka büyüyor; dev kavşakta olan Müslüman coğrafyayı harekete geçiren son olay, son çıngı nedir? 

Asırlar sonra dünyada iki binli yıllardaki ki değişimi anlatırken şöyle rivayet edecekler: “Müslüman haklar eziliyor Kudüs Siyonistlerin çizimleri ile kirletiliyor Filistin, Irak, Türkistan, Afganistan, Çeçenistan pek çok Müslüman ülkenin halkları, öldürülüyor, eziliyor, toprakları kasp ediliyordu. Artık sabırları dayanacak güçleri kalmamıştı, uyanışta idiler zemin böyle hazırlana dursun bir gün Nuh’un gemisine her çeşit mahluktan birer çift alarak dev fırtınalara karşı hazırlandığı gibi Mavi Marmara adında bir gemi ile her çeşit inanç ve ülkeden oluşan bir kısım insanları gemiye alarak Gazze’ye yola çıktı. Dünyanın başına yaptığı gizli açık zulümle bela olan İsrail, bu gemiye baskın yapıp dokuz masumu öldürdü. Bu olay akabinde tüm dünya Müslümanları, vahdet şuurunu tazeleyerek kendilerine gelmeye başladılar. O ülkenin başında olan kişi “biz bize yeteriz” diyerek tarihi bir kelamda bulundu. Mavi Marmara olayı birikmiş beklentileri başlatan çıngı oldu. Denizde fındık kabuğu kadar olan Mavi Marmara dev sulara başkaldırarak yüzdü, gemi suya meydan okuyordu gemidekiler zûlümata meydan okuyordu. Yıllardır Müslüman coğrafyanın içinde biriken azap odunlarını tutuşturan alev oldu. Çünkü yıllardır gördükleri eza ve cefa karşısında sabır yağmurları ekerek bekledi Müslüman coğrafya… Zaman, artık bu zülüm karşısında Müslümanların üzerine güneş doğdurmak için bekliyordu. Yıllardır sabır ektikleri topraklarından özgürlük dermenin hasat zamanı idi. Bu vahdetten korkan zalimlerin piyonları diktatörleri destekleyen baskıcı güçler, ipleri daha sıkmaya başladı, bu çemberi daraltma halkta artık infiale sebep oluyor, yer yer ayaklanmalar oluyordu, sonuç… “Sonuçta…” diye devam edecekler ama inşallah “İslam’ın şahlanışı” oldu diye bitirirler bu vakanüvistiler.

Mısır’da Tunus’ta olanların arka planını bilmiyorum, her kes farklı yorum yapıyor, tezgahlanmış şeyler mi sahneleniyor, bulanık suda balık mı avlanıyor? Yoksa emperyal olanlar taktik mi değiştiriyor? Hakikatini rabbim bilir, sebebi ne olursa olsun bütün Müslüman coğrafyada artık uyanış ve tekamüle sebep olacak inşallah. Yani tuzak kuranların tuzakları kendilerine tuzak olacak. Belki Müslüman’ı sokağa çekerek bitirmek isteyenler, dine savaş açan yönetimler, ortalık kan gölüne dönünce bu kanda boğulmamak için yine dine sarılacaklardır. Tarihte bunun yüzlerce örneği vardır. Mısırda da yakında mollalardan yardım isterler. Sulh için onları kullanırlar. Sonra halka halka dünyanın bir ucunda bir ucuna Mavi Maramaranın zulme baş kaldırması gibi şuurlu Müslüman oluşumları başlatılır. Bazen dünyanın bir ucunda bir kelebek kanat çırpar diğer ucunda fırtınaya sebep olur denilir, mavi Marmara yıllardır dizilen domino taşına vurulan fiske oldu.

Hülasa insanlık yine dev kavşakta bakalım dönüşü nereye olacak. Büyük istekler büyük bedeller ister ama rabbi rahimden diliyoruz inşallah Habibi’nin ümmetini zalimlere kırdırmaz. Artık Müslüman kanı akmaz,

Ey Müslüman!

Yeryüzünün can damarlarını sulayacak ne çok kanın varmış.

Akıyor akıyor, dünyayı o kanlar ayakta tutuyor.

Bize de ölenlerin çetelesini tutmak düşüyor,

Şu fitneye kurban gitti, şunlar savaşta bitti, şunlar kardeş kavgasında silindi.

Yürek dayanmıyor yetti artık yetti.

Es artık badı saba, es Müslüman coğrafya üzerine

Çağır melekut alemini yardıma,

Doğ artık ebyaz yevm-i zafer, Müslüman’a

İnan artık vakti geldi.

RUKİYE YILDIZ ERDOĞMUŞ / HABERVAKTİM.COM 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri