Konya’da Tahir Hoca üzüntüsü

Cumartesi günü hayatını kaybeden Konya’nın yetiştirdiği büyük İslam âlimlerinden Tahir Büyükkörükçü’nun önceki gün defninin ardından ailesi ve sevenleri yasını tutuyor. Akit’e konuşan Büyükkörükçü’nun sevenleri onun ilim ve f

BÜYÜK İSLAM ALİMİ BÖYLE UĞURLANDI-FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz Cumartesi günü hayatını kaybeden Konya’nın yetiştirdiği büyük İslam âlimlerinden Tahir Büyükkörükçü’nun önceki gün defninin ardından ailesi ve sevenleri yasını tutuyor. Akit’e konuşan Büyükkörükçü’nun sevenleri onun ilim ve faziletine dikkat çektiler.

GÜNEŞ: “TAM BİR GÖNÜL EHLİYDİ”
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Tahir Hocaefendinin ömrünü bir gönül ehli olarak geçirdiğini ifade etti. Güneş, “O bir dönem Konya’dan milletvekilliği yaptı ancak halk hiçbir zaman ona siyasetçi gözüyle bakmadı. Hocaefendi ilmiyle, faziletiyle ve letafetiyle tanınırdı. Vaazlarındaki içten ve güzel üslubu onun vaaz kasetlerinin Türkiye’nin dört bir yanında yayılmasına ve dinlenmesine neden olmuştur. İnsanları vefatına kadar iyiliğe, ibadete çağırmış, onu dinleyen ister bir sarhoş olsun isterse bir âlim olsun etkilenmiş ve istifade etmiştir. Hocamız hiç ticaretle, dünya işleri ile ilgili olmadı. Tam bir tasavvuf ehliydi” dedi.

BÜYÜKHELVACIGİL: “KONYA MANEVİ MİMARINI KAYBETTİ”
Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, Konya’nın manevi mimarlarından birini kaybettiğini ifade ederek, “Yaşamını İslam’a ve insanlığa hizmete adayan bir gönül adamını, büyük bir alimi, değerli bir zatı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhum hocamız, yaşamıyla, duruşuyla tüm Müslümanların gönlünde taht kurmuştur. Tahir Büyükkörükçü Hocaefendiye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm İslam alemine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

TUNA: “İLİM EHLİ İÇİN BÜYÜK KAYIP”
AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna ise Büyükkörükçü Hocaefendi ile 12 Eylül darbesi öncesine uzanan tanışıklığının olduğunu ifade ederek, “Samimi insanları mest eden görüşleri olan biriydi. Hocamın ölümü büyük kayıp, bu sanki bir kütüphanenin yanması, göçmesi gibi bir şey. Tahir hoca Konya’ya sığmamış, dünyaya mal olmuştur. Her insana nasip olmayacak bir uğurlama olmuştur. Hoca’nın vefatı sonrasında dünyanın çeşitli yerlerinden başsağlığı dilekleri geldi. Dünyanın birçok yerinde onun tebliğinden etkilenmiş, nasiplenmiş insanlar olduğu görülüyor. ‘Âlimin ölümü âlemin ölümü gibidir’ hadisini görüyorum” dedi.

ARGUN: “ONU SEVMEYEN YOKTU”
Konya Mazlumder Şube Başkanı Derviş Argun da Hocaefendi’nin kaybının Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu kaydederek şöyle dedi: “İlmi derecesi çok üst seviyelerde olan Hocamız, darbelerde halkına sahip çıkan bir tutum sergilemiştir. Hep dik ve diri olmuştur. Camiye bile uğramayanlar cenazesine akın etti. Onu sevmeyen yoktu. Önderliği tüm Konya'ya örnek olmuştur. Tüm İslam aleminin başı sağ olsun.”

KAYACAN: “BÜYÜK KAYIP”
Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan ise Büyükkörükçü'nün ülkenin manevi mimarlarından olduğunu belirterek, “Hocaefendi’nin vefatını teessürle öğrendim. Çok üzüldüm. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm Konya halkına başsağlığı diliyorum” dedi.

SÜLEYMAN KARTAL / AKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri