Aile içi şiddeti önlemenin yolları!

İzmir Eğitimciler Derneği, "Toplumda Kadının Stratejik Durumuna Bir Bakış" isimli bir program düzenledi.

Ege Sağlık Otel'deki programda hanım eğitimcilere, pedagog İlknur Peder tarafından aile içi şiddetti önlemenin yolları anlatıldı. Programa Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürü Emine Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye ve İzmir Eğitimciler Derneği Başkanı Salih Narin de katıldı.

Açılış konuşması yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Özdemir, kadının değerini anlatmanın mümkün olmadığını söyledi. Cennet ayaklarının altına serilecek kadar önemli olduklarını, ülkeleri yönetenleri yetiştirdiklerini vurgulayan Özdemir, eğitime gönül verenleri biraraya getirip hoş bir sada bırakmak istediklerini kaydetti. Dernek Başkanı Narin ise faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Üye, "İnsanları kadın erkek ayrımına tâbi tutmadan, eğitimin her alanında eşit görmekteyiz," dedi. Eğitimde kadının önemli olduğunu, eğitimin yaygınlaşması için kadınların mutlaka yeni çalışmalar başlatması gerektiğini belirtti.

Üye, kadınların önemli bir bölümünde eğitim problemi olduğuna dikkat çekerek, ihmal edilmemelerini istedi. Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürü Kıraç da kadının sosyal alanlarda rol model olarak ön plana çıkması gerektiğini, toplumda "anne" değil, "ana" olurlarsa şiddetin asgariye indirilebileceğini, kadınlık yükünün ikinci plana itmesiyle de aile içi çatışmaların başladığını anlattı. Pedagog Peder ise aile içi şiddeti önlemenin önemine değinerek, suçun tek taraflı olmadığını, iki tarafın da kendi hatalarını düzeltmesi gerektiğini söyledi.

Eşlerin karşlıklı anlaşmasını, birbirlerini kabul etmesini ve dinlemesini isteyerek, aksi takdirde en fazla çocukların etkilendiğinin altını çizdi. Hayattan örnekler veren İlknur Peder, insanların engelli de olsa azimle çalışırsa bir yerlere varabileceğini, aile kurmanın ve devam ettirmenin önemli olduğunu vurguladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri