'Türkiye'yi tanıtan kitap 11 dilde yayınlandı

Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve kültürel tanıtımı için hazırlanan "Türkiye" tanıtım kitabı, bu yıl 11 dilde yayınlandı.


Türkiye'nin devlet yapısı, anayasal ve hukuki düzeni, siyasi ve demokratik yapısı, bu alanlarda yapılan reformlar, ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihsel özellikleri, dış politikadaki temel ilkeleri ile çeşitli kurumları ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla hazırlanan Türkiye kitabı, bu yıl 11 dilde yayınlandı.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Rusça, Japonca, İspanyolca, Portekizce, Çince ve Farsça olmak üzere 11 farklı dilde hazırlanan kitabın bu dillerde CD'si de bulunuyor.

"Türkiye" kitabının bu yıl, ülkemizin dünya ülkelerinin büyük bir bölümüne tanıtılması çerçevesinde yaklaşık 80 milyon kişinin konuştuğu Farsça baskısı da yapıldı.

Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun desteği ile Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün gözetiminde hazırlanan "Türkiye" kitabı, özellikle yurt dışında bilim, kültür, siyaset, diplomasi, medya ve sanat çevrelerine ulaştırılıyor. Türkiye'de ve yurtdışında yapılan, konferans, sempozyum, seminer, toplantı ve kültürel etkinliklerde tanıtım kitabı olarak dağıtılıyor. Kitaba ayrıca, genel müdürlüğün web sayfasından da ulaşılabiliyor.

Tanıtım kitabında, 2010 yılında yapılan referandumla kabul edilen kapsamlı anayasa değişiklikleri ve demokratik açılım sürecindeki konuların tamamına yer verildi.

"Türkiye" kitabında ayrıca, Avrupa Birliği, Irak, ABD, Rusya ve Ortadoğu ülkeleri ile ilişkiler gibi dış politika konularına özel önem verilirken, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da geniş yer ayrılan "1915 Olayları ile ilgili Asılsız Ermeni İddiaları" bölümü, tarihsel perspektifle, bilimsel olarak ele alındı ve bütünlük içerisinde işlendi.

"Ülke Bütünlüğüne Karşı Terörist Faaliyetler" konusunun da yer aldığı kitapta, demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde sürdürülen terörle mücadele sonucunda toplumsal ve ekonomik projelerin uygulamaya konulduğuna, sosyal ve ekonomik hayatta belirgin gelişmeler sağlandığı anlatıldı.

KARAKAYA: YURTDIŞINDA KİTABA İLGİ YOĞUN

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıllarda Avrupa'da en başarılı tanıtım yayını olarak kabul edilen 'Türkiye' kitabına, Türkiye'de ve dünyada yoğun bir ilgi bulunuyor. Biz de, ülkemizi dünyanın her yerinde layıkıyla tanıtabilmeye yönelik önemli bir misyona sahip olduğumuzun bilinciyle, tanıtım kitabını her yıl daha fazla dilde çıkarmaya gayret gösteriyoruz. Bu yıl da kitabın, başta İran, Afganistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere dünyada yaklaşık 80 milyon kişinin konuştuğu Farsça baskısını yaparak, daha geniş bir coğrafyaya ulaşmayı hedefledik."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri