Seyit Onbaşı neden maaş bağlanmasını istemedi?

Tarihçi Yazar İbrahim Refik'in Çanakkale Savaşları ile ile ilgili konuşması vatandaşları ağlattı. 

Refik, "Savaştan sonra yolu Havran'a düşen Mustafa Kemal Seyit Onbaşıyı çağırtır, maaş bağlanmasını ister fakat Seyit Onbaşı bunu istemez, mütevazi hayatına devam eder." dedi.
Kula'da faaliyetlerine devam eden Kula Çalışanları Yardımlaşma Derneği (KUÇYAD) Çanakkale Şehitleri Haftası münasebetiyle Kula Kapalı Spor Salonu'nda, binin üzerinde vatandaşın katılımı ile gerçekleşen bir program düzenledi.

Programa katılan Tarihçi Yazar İbrahim Refik'in Çanakkale Savaşları ile ilgili anlatımı salondakileri duygulandırdı. "Savaştan sonra yolu Havran'a düşen Mustafa Kemal, Seyit Onbaşı'yı çağırtır. Ancak Seyit Onbaşı'yı kimse tanımamaktadır. Hemen Seyit Onbaşı aranır ve dağda odun keserken bulunur. Paşanın huzuruna çıkarmak için hemen getirilmek istenir, ancak üzeri uygun olmadığı için giydirilir ve huzura çıkarılır. Seyit Onbaşı'nın kahramanlıklarını o güne kadar kimse bilmemektedir. Hatta hanımı bile o gün öğrenmiştir. Paşanın, kendisine maaş bağlanması emrine rağmen istemeyerek, mütevazi hayatına devam eder." diyerek, Seyit Onbaşı'yı anlatan Refik'in sözleri salondakileri ağlattı.

Program, şehitler için yapılan hatim duası ve programa maddi-manevi destek sağlayanların ödüllendirilmesi ile sona erdi.

KUÇYAD Başkanı Mustafa Çapar, programa katılımından dolayı tarihçi yazar İbrahim Refik'e Kulalı vatandaşlar adına teşekkür etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri