Kutlu Doğum Haftası Elbistan'da dolu dolu geçecek

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 2011 Yılı Kutlu Doğum Haftasında yapılması planlanan faaliyetler belirlendi.

Kutlu Doğum Haftası bu yıl dolu dolu geçecek. İlçe Müftülüğü tarafından 34 ayrı kalemde faaliyet belirlendi.
Elbistan'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, tanıtım broşürleri hazırlanacak, kutlu doğumu anlatan afişler ve pankartlar asılacak. Tüm camilerde kutlu doğumu anlatan hutbeler okunacak. 14 Nisan tarihinde Din Görevlileri Camisinde mevlit ve hatim merasimi yapılacak. Hafta dolayısıyla resmi kurumlar, şehit aileleri, cezaevinde kalanlar, yaşlılar, gaziler ve esnaflar ziyaret edilecek.

Yine bu kapsamda 16 Nisan'da Doç. Dr. Nuri Kahveci, İl Müftüsü Bekir Gülce ve İlçe Müftüsü Ramazan Tolan tarafından bir panel düzenlenecek. Foto Üstel tesislerinde gerçekleşecek olan panelin saati 17.00 olarak belirlendi. 16 Nisan sabahında ise cami ve mezarlıklara fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Müftü Ramazan Tolan ve Vaiz İshak Selük tarafından köy ve kasabalarda vaazlarda bulunulacak. Kadınlara dönük Hz. Peygamber ve merhamet eğitimi konusu gerçekleştirilecek ve vaize Sümeyra Doğan tarafından anlatılacak. 14 Nisan tarihinde kermes düzenlenecek ve 20 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Ayrıca İlçe Müftülüğünde indirimli kitap satış kampanyası yapılacak. Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde ayrıca sivil toplum örgütlerinin de farklı çalışmalar yapacakları belirtildi. Yetkililer, peygamber sevgisinin bu faaliyetlere yansıyacağını beklediklerini dile getirerek, haftanın gerçekten güzel geçeceğine inandıklarını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri