Erbakan'ın gençliğe hitabı

Anadolu Gençlik dergisinin 100. sayısında Erbakan sürprizi. Anadolu Gençlik ''Özlenen gençlik için 100. sefer'' sloganıyla mayıs ayında 100. ve gençlik özel sayısı ile okuyucuların karşısına çıkacak.

100. sayısı münasebetiyle yüzü aşkın sayfa ve 100 bin baskı yapacak olan dergi birçok makale, dosya ve röportajı da bünyesinde barındırıyor.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Anadolu Gençlik’in 100. sayısı için özel olarak yayınladığı “Gençliğe hitabı” derginin en fazla dikkat çekecek konusu olmaya aday olurken Mevlana, Bediüzzaman Said Nursi, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç’un gençlik tasavvurları üzerine hazırlanmış dosyalar da okuyucunun ilgisine çekeceğe benziyor. Dergide ayrıca İmam Gazali’nin gençlere yönelik öğütleri de yer alıyor.

“Türkiye’de gençlik hareketleri” dosyasıyla Türkiye’deki gençlik hareketlerinin tarihini inceleyen dergi, Avrupalı genç Müslümanlar ile ilgili “Gelenek ve modernite arasında Avrupalı Müslüman gençlik” dosyasıyla da gurbetçilerin sorunlarına eğiliyor.

Ayetlerden ve hadislerden gençlere tavsiyeler sayfaları hazırlayan dergi ayrıca “Genç sahabeler iyi bir Müslüman olmak için gösterdikleri üstün özveri ve gayret sonunda yolumuzu aydınlatan kandiller oldular” diyerek “Genç sahabeler” konusu ile o gençliğe olan özlemi dile getiriyor.

Dergi gençlik özel sayısında Yazar Yusuf Kaplan, AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç ve İlahiyatçı-yazar Mevlüt özcan ile röportaj yapmış. Yusuf Kaplan Türkiye’nin sekülerleşmesinin sömürgeleşmesiyle eşdeğer olduğundan bahsediyor. Dergi AGD Genel Başkanı Tongüç ile ise gençlik, Türkiye ve İslam dünyası üzerine ufuk turuna çıkarken Mevlüt özcan ile modern dünyanın Müslüman geçlerin karşısına çıkardığı sorunlara fıkhi çerçevede değerlendirmeler getiriliyor.

Yazar kadrosunda D. Mehmet Doğan, Ali Haydar Haksal, Selami Güdener, Nureddin Şirin ve Kenan çamurcu’yu bulunduran derginin bu sayısında ki diğer dosyalardan bazılar ise şöyle: “İslam delikanlı dinidir” , “Gençlik psikolojisi”, “Kuşak çatışması”, “İyi ki varsın gençlik” , “Hiç dağ görmemiş gençlere” ve “Kampüsüme huzur istiyorum”.

İLGİLİ HABERLER:

Makovsky Erbakan'ın Rubin Erdoğan'ın baş belası 
Erbakan söyledi, İran atağı başlattı 
Erbakan'ı şikayet eden Selçuk muydu? 
Erbakan'ın en büyük idealiydi 
Erbakan'dan nasıl kurtulabiliriz 
Hoca ABD'yi nasıl tehdit etti?

(habervaktim.com)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri