Yerköy'de öğrencilere 3 bin 687 kitap dağıtıldı

Yozgat Valiliği tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Her Eve Bir Kitap' kampanyasıyla Yerköy'de ilköğretim ve lisede eğitim gören 3 bin 687 öğrenciye kitap dağıtıldı.


Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün girişimleriyle finansmanı il dışındaki hayırsever iş adamları tarafından karşılanan 50 bin kitap ilkokul ve lise öğrencilerine ulaştırılmak üzere il genelinde dağıtımı yapılarak tamamlandı. Kitap dağıtımının tamamlandığı okullardan 80. Yıl Yerköy İlköğretim Okulu Din Kültürü Öğretmeni Halit Arapoğlu, meslek hayatı içerisinde ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaştığını ve bunu son derece yerinde ve anlamlı bulduğunu söyledi. Bu tür faydalı etkinliklerin devam etmesi gerektiğini ifade eden Arapoğlu,"Yozgat valimiz eğitim adına örnek bir davranış sergileyerek, sadece ilçemize değil bütün ilçelere kitap dağıtımı gerçekleştirdi. İnşallah öğrencilerimiz dağıtılan bu değerli kitapları okuyarak bilgi sahibi olurlar." dedi.

Namık Kemal İlköğretim Okulu Din Kültürü Öğretmeni Erdal Ekin'de Kitap dağıtımını okullarında tamamladıklarını fakat sadece kitapların dağıtılması değil bundan sonraki süreçte okunup anlaşıldığının ve hatta uygulandığının da takip edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca kitapların hem kutlu doğum haftasına yakışır hem de öğrenci seviyelerine uygun olmasından dolayı da memnun olduklarını ifade etti. Öğrenciler de hediye kitapları çok beğendiklerini, bir an önce okuyup bitirmek istediklerini belirterek, Vali Şentürk'e ve öğretmenlerine teşekkür etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri