'Gönülü gönül yapan imandır'

Araştırmacı-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, gönülü gönül yapanın iman olduğunu söyledi.

ADIYAMAN Burç FM ve Sebil Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliğiyle Hisar Düğün Salonu'nda düzenlenen, "Sevgi Merkezi" konulu konferansa Araştırmacı-Yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşmacı olarak katıldı. Adıyamanlıların büyük ilgi gösterdiği program Sebil Başkanı İzzet Kılınç'ın açış konuşmasıyla başladı. Kılınç, derneklerinin eğitimin daha iyi yerlere gelmesi amacıyla konferans, seminer ve eğitsel çalışmalar yapmakta olduğunu belirtti.

Kılınç'ın ardından kürsüye gelen Burç FM Genel Yayın Yönetmeni Bünyamin Şen, Burç FM'nin bir kültür, eğitim kanalı olduğunu dile getirerek radyonun bugün Türkiye'nin 81 ili ve ilçeleri ile birlikte 280 merkezde yayını olan ile TRT' den sonra en çok yayın ağı geniş olan radyo olduğunu ifade etti.

"Distürumuz insanlara en hayırlısı ve diğer insanlara faydalı olandır." diyen Şen, "Dolayısıyla eğitime ve öğretim ile alakalı olan çok kıymetli öğretmenlerimizle en çok buluştuğumuz nokta burası."diye konuştu. Şen, Burç Fm'de 50 farklı program olduğunu hatırlatarak, Burç FM'in yayın akışı ile ilgili bilgi verdi. Şen'in konuşmasının ardından Burç FM'de yayınlanan ve dünyanın her yerine hiç tereddüt etmeden giden fedakar öğretmenlerin hikayesinin anlatıldığı '0 Merkez' adlı programdan bir bölüm dinlendi. Sibirya'nın eksi 50 derecede soğunda görev yapan, Afrika'nın en sıcak ülkelerinde öğrenci yetiştiren ve bu uğurda canlarını bile kaybeden öğretmenlerin hikayesi herkesi duygulandırdı.

"GÖNÜLÜ GÖNÜL YAPAN İMANDIR"
"Eğitim gönülsüz olmaz gönül işidir" diyen Araştırmacı-Yazar Vehbi Vakkasoğlu ise, gönülsüz aşın, ya karın ya da baş ağrıttığını ifade etti. Eğitimimin gönülsüzünün hiç olmayacağını belirten Vakkasoğlu, "Eğitimin gönüllüleri eğitimi omuzlar götürürler. Onun için sevgi merkezli eğitim diyoruz 40 yıldır. Gönülü gönül yapan imandır, tevhittir. Rabbim o imandan eksik etmesin gönlümüzü. O zaman eğitimin adı sevgi merkezli eğitim olmak mecburiyetindedir. Başka meslek de olan dostlarım diyorlar ki; "her meslek sevilince güzeldir sevgiyle yapılınca bütün meslekler çok daha yükseklere çıkıyor" doğru. Ama bu öğretmenlik mesleği var ya eğitim ve sevginin mesleğidir. Sevgiyle yapıldığında daha iyi bir meslek değildir. Sevgisiz olmaz. Sevginin ta kendisidir. Onun için yüreğini sevgiden ibret hale getiren kardeşlerim bu mesleğe yaklaşmamalı ve yanaşmalıdır." şeklinde konuştu.

Öğretmenliğin mesleğinin sevgiden ibaret olduğuna dikkat çeken Vakkasoğlu şöyle devam etti; "Çünkü bu mesleğin en önemli zirvesi en yüksek seviyesindeki temsilcisi güzeller güzelli efendimizdir. Yüreğini sevmeyenlere de taş atanlara da yoluna kuyu kazanlara da kocaman yüreğini açmıştır bize sevgi merkezli eğitimin özünü anlatmıştır. Bazen öğretmenler öğrencilerden şikayet ederler haylazdırlar dinlemezler üzerler kırarlar. Ama hiçbirinizin talebesi efendimizin talebeleri kadar haylaz değillerdi. Kuyunun dibindeler, bataklığın içindelerdi, su yerine şarap içerlerdi. Medeniyetlerden habersiz yaşarlardı. Ama o güzeller güzeli öyle bir güzellikle yürekler açtı ki sınırsız ve sonsuzcasına kuyunun dibinden aldı onları yıldızlarının ötesine yükselti. Adları sahabe oldu. Bütün dünyaya nur ve ışık saçan efendiler oldular. İnsanlık dünyasının şerefi haline geldiler. Bizim önderimiz örneğimiz eğitimcilikte ikincisi olmayan rehberimiz böyle bir hayat hatırası bıraktı gitti. Onun için bizim şikayet etmemize hakkımız yok."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri