Vatanımızı ve milletimizi sevmek bizim görevimiz

Yozgatlı hayırsever işadamı Bilal Şahin, Yozgatlı olmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, vatanı ve milleti sevmenin birinci görevleri olduğunu söyledi.


Yozgat Belediyesi Meclis Salonu'nda Nohutlu Şahin Tepesi ve Belediye Nikâh Salonu'nun yapım protokolü hayırsever işadamı Bilal Şahin ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından imzalandı.
İşadamı Bilal Şahin, imza töreni sonrası yaptığı konuşmasında Yozgatlıların, dinine diyanetine örf ve adetlerine bağlı vatanını milletini seven bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Şahin, Yozgatlı olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Yozgatlıyım demenin gururunu hem içeride hem dışarıda yaşayabilmek için bazı şeyler yapmak gerekiyor. Vatanımızı milletimizi sevmek birinci borcumuzdur. Yozgat'a ilim ve eğitim yönünden ilk yatırımı Erdoğan Akdağ yaptı. Bu memleket dinine, milletine, memleketine bağlı insanların bulunduğu bir memlekettir. Biz de üniversite kampüs alanına ilahiyat fakültesi ve uygulama cami yapıyoruz. Bu dünyada hiçbirimiz baki değiliz. İlimize bizimde bir tuzumuz olsun istedik." dedi.

Yozgat Belediyesi'nin çalışmalarını takdir ettiğini ifade eden Şahin şöyle konuştu: "Belediye başkanımız bize bir avuç kavurga yedirdi ve namazgâh yapımından başlattı ardından cami, müftülük binası, Kur'an kursları 6 lojman, onun dışında 4 lojmandan daha şimdi de Nohutlu Tepesi Projesini yaptırıyor. Bir mahallemize benim ismimi verdiler. Belediye başkanımız ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu mahallemize hizmetlerimiz olur. Şahin Tepesi Projesi 130 gün içerisinde tamamlanacak. Belediye başkanımız Şahin Tepesi'ne bir de teleferik yapılmasını istedi.
Proje tamamlansın hizmete açılsın vatandaşlarımız buralara gelsin ondan sonra buraya teleferik de yaparız." 
 
Belediye Başkanı Yusuf Başer de hayırsever işadamı Bilal Şahin'in eğitim başta olmak üzere birçok alanda Yozgat'a katkılarını sürdürdüğünü belirterek, "Belediyemizin hazırladığı Nohutlu Seyir Terası Projesi'ni, belediyemizin imkânları ve bütçesinin yetersizliğinden dolayı yapamadık. Biz de projemizi hayırsever işadamı Bilal Şahin Bey'e ilettik. Kendisi bu projenin yapımını üstleneceğini söyledi. Biz de Nohutlu Seyir Terası ismini Şahin Tepesi olarak değiştirdik. Bilal Şahin, çalışmalara hemen başladı müteahhit firma 130 gün içerisinde bu proje tamamlanarak hizmete sunacak. Bilal Bey, ayrıca şehrimizde büyük bir ihtiyaç olan nikâh salonu ve kadınların rahatlıkla gidebileceği kadınlar lokalinin de yapımını üstlendi." diye konuştu. 

Başkan Başer, işadamı Şahin'in Yozgat'a cami ve külliyesi, müftülük binası, bir ilahiyat fakültesi ve uygulama camisi, erkek ve kız Kur'an kursları yaptırdığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, hizmetlerinden dolayı hayırsever işadamına teşekkür plaketi ve yaptıracağı Şahin Tepesi ve Nikâh Salonu'nun bulunduğu maketin fotoğraflarını hediye etti. Başer, bazı belediye meclis üyelerine de plaket takdim etti.
Protokol imza törenine belediye meclis üyeleri ve esnaflar katıldı

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri