Acilen önlem alınmalı

TEMA Kütahya Temsilcisi Mustafa Satılmış, "Derhal acilen önlem alınmalıdır diyoruz.

Aksi halde telafisi hiç mümkün olmayacak çevre faciası yaşamamız içten bile değildir." dedi.
    
Satılmış, Kütahya'da, Eti Gümüş A.Ş bünyesinde, gümüş madeni çıkarılıp işlenen tesiste, üç kademeli siyanür barajının setlerinden birinin çökmesiyle ilgili olarak değerlendirmede bulundu.
    
Çevre adına çok ciddi anlamda endişeler taşıdıklarını açıklayan Satılmış, "Muhtemel bir faciayı önlemek adına bir an önce muhtemel tedbirler alınmalıdır. Müthiş bir bilgi kirliliği var. Bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına bir yetkilinin tatmin edici bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu tür açıklamaları yapmamakla bir yere varılamayacağını düşünüyoruz.
    
Teknik kişilerden bilgi almamamıza rağmen gördüğümüz kadarıyla Padoklar bölgesinde ciddi bir risk oluşmuştur. İkinci ve üçüncü padok arasındaki set yıkılmış olup. Bütün yük birinci padoğa binmiştir. O nedenle önümüzdeki günlerin yağışlı olacağını da dikkate aldığımızda çok ciddi bir anlamda risk içinde olduğumuzu söylemek durumundayız malesef. Derhal acilen önlem alınmalıdır diyoruz. Aksi halde telafisi hiç mümkün olmayacak çevre faciası yaşamamız içten bile değildir." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri