Karşıyaka'da Hz. Muhammed(SAV) anıldı

İzmir'deki Gülçağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaklaşak düzeledikleri 'Merhamet Peygamberi Hz.Muhamed(SAV)' konulu programda, okul öğrecilerinden oluşan tiyatro, skeç

Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Seyfullah Okumuş, "O'nun emanetlerine sahip çıkma adına İmam Hatip öğrencileri daima hassas davranıyorlar." dedi. Gülçağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Katnik ise Karşıyaka'da bunun gibi bir programın uzun yıllardır ilk defa yapıldığını söyledi. 

Toplumlar geçmişte olduğu gibi bu gün de Peygamberimizin insanlığa getirdiği emanetlere güzel ahlaka sahip çıkmıştır. O'nun emanetlerine sahip çıkma adına İmam Hatip öğrencileri de daima hassas davranıyor. Böylesi programalar yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık'ta Hz. Peygaber'in(SAV) kadına, toplum yaşamına ait değerler getirdiğini, yol ve yön gösterici olduğunu söyledi. İstişarenin önemine değinen Aşık, Hz Peygamberin bazı konuları hanımları, kızlarıyla istişare ettiğine de dikkati çekti. Gülçağı Derneği Başkanı Katnik ise Karşıyaka'da bunun gibi bir programın uzun yıllardır ilk defa yapıldığını söyledi. Katnik, okul öğrecilerinden oluşan tiyatro, skeç ve kora ile Hz peygamber(SAV)'i anlatarak önecik yıllardan daha çoşkuyla kutlandığına dikkati çekti.

Açılış konuşmalarının ardından süren programda, öğrencilerinin Kutlu doğum nedeniyle hazırladığı, Hz peygamber(SAV)'i anlan oratoryo gösterileri, tiyatro ve skeçler ile okulun öğrencilerinin korosunun sunduğu ilahiler ve semazen gösterileri geceye renk kattı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri