Tekbilek, Çin Orkestrası ile konser verecek

Dünyaca ünlü Türk müzisyen Ömer Faruk Tekbilek, Taipei Çin Müziği Orkestrası'yla konser verecek.

Ömer Faruk Tekbilek'in, Tayvan'da Taipei Çin Müziği Orkestrası'yla vereceği konserde, Türk ezgileri Çin enstrümanlarıyla çalınacak.

Dünyaca ünlü Türk müzisyen Ömer Faruk Tekbilek konser vermek için Tayvan'a geldi. Cuma günü Taipei'de hayranlarıyla buluşacak olan sanatçı Taipei Çin Müziği Orkestrası'yla birlikte sahne alacak.

Taipei Çin Müziği Orkestrası ilk defa bir Türk müzisyenle birlikte sahneye çıkıyor. Konserde Türk halk ve tasavvuf müziğinden parçalar çalınacak. 30 dakika sürmesi beklenen konserde Tekbilek'in Oğlan boyun, Yunus ve Imagenery Traveler isimli eserleri yer alacak. Tayvanlı müzisyenler Çin müzik enstrümanlarıyla Türk ezgilerini seslendirebilmek için oldukça uğraşıyor. Usta sanatçı, konserle ilgili Cihan'a yaptığı açıklamada, "Orkestra İpek Yolu isimli konser serisinin Türk müziği kısmı için beni davet etti. Konserde elimizden geldiğince tasavvuf ve halk müziğinden örnekler vereceğiz. Kendi kültürümüzü ilk defa Çinlilerle paylaşmaktan çok mutluyum." dedi.

Tekbilek provalar dışındaki zamanında da Türk müziğini tanıtmaya devam ediyor. Pazar günü Anadolu Formoza Derneği'nde Tayvan'da yaşayan Türklerle bir araya gelen sanatçı, bu akşam da Cheng-Chi Üniversitesi Türkçe Bölümü öğrencileriyle buluşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri