"Kandil'de geçmişin muhasebesini yapmalıyız"

AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, kandil gecelerinde insanların geçmiş günlerinin muhasebesini yapması ve geleceğe yönelik tedbirleri alması gerektiğini vurguladı.

Başkan Açıkgöz, Regaip Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamanda, kandilin manevi açıdan önemine dikkat çekti. 
    
Açıkgöz, "Kandil geceleri, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından çok önemlidir. Bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalı ve düşünmeliyiz. Üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olan Regaip Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini hatırlatmakta, nefsimizin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için önce kendi varoluşumuzu anlamlandırmak, iç sorgulamamızı yapmak gerekir." dedi.
    
Regaip Kandili'ni fırsat bilerek bu geceyi manevi açıdan en güzel şekilde değerlendirmek gerektiğine dikkat çeken Açıkgöz, "Bu kutsal geceyi vesile bilerek, ülkemizin hem maddi hem manevi imarı için çalışmamız, kalp kırmaktan kaçınmamız gerekir. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri