Halkçı, halkın parasını iç etmiş

Halkçılıktan dem vuran Birgün gazetesi yöneticilerinin halkın parasını iç ettikleri ortaya çıktı.

Birgün Gazetesi’nin eski imtiyaz sahibi SES Yayıncılık A.Ş.’nin yöneticileri olan Hasan Basri Çıplak, Kemal Işkın Keleşoğlu, Cüneyt Akman,  İlbay Kahraman, Vedat Sevim, Halis Yıldırım, Hüseyin Güçlü ve İbrahim Aydın’ın yargılamalarının Beyoğlu ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemelerinde devam ettiği öğrenildi.

SAHTE İMZALARLA KENDİ ÜZERLERİNE GEÇİRMİŞLER

Sermaye Piyasası Kurulu’nun tespitlerine göre, Birgün Gazetesi yöneticileri halktan topladıkları para ve iş adamlarının yardımlarıyla bir dönem faaliyetlerini sürdürmüş, sonrasında ise sahte imzalarla ortakların paylarını kendi üzerlerine geçirerek gazetenin imtiyaz haklarını Birgün Yayıncılık’a devretmişler.

2010 yılı başında, halktan izinsiz olarak para toplanması, halka satılan payların daha sonra sahte imzalarla şirket yöneticilerinin üzerine geçirilmesi ve küçük ortakların haklarını da koruyacak birçok çözüm yolu mevcut iken şirketin esas faaliyet konusunu oluşturan Birgün Gazetesi imtiyaz haklarının başka bir şirkete devredilmesi hususları Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Türk Ceza Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında 8-10 yıla kadar ağır hapis cezasını gerektiren suç duyurularına konu edilmişti.

Hükümet aleyhine yayınları ile dikkat çeken Birgün Gazetesi eski yöneticileri hakkında İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamada Bilirkişi Raporu’nun SPK’nın tespitlerini desteklediği, mahkeme kararının Birgün Gazetesi yöneticileri aleyhine çıkmasının kuvvetle muhtemel olduğu belirtiliyor.

Habervaktim.com ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri