İsrail asıllı grubun konseri iptal edildi 

Siyonist İsrail asıllı müzik grubu Yuval Ron Ensemble’nin, Mavi Marmara saldırısının sene-i devriyesinde Yahudi müziğini temsilen İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndaki açık hava amfi tiyatroda vermesi planlanan konser, kamuoyunda

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Kültürlerarası Diyalog Platformu ile İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’nun birlikte organize ettiği konser, dün gece saat 21.00’da başlayacaktı.

Bu etkinliğin duyulması üzerine Mavi Marmara Derneği başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu, söz konusu konseri protesto edeceğini duyurdu.

AKİT YAZDI, DUYARLI
MÜSLÜMANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Konserin yapılacağı haberi, Akit’in dünkü nüshasında da yer alınca, duyarlı Müslümanların konsere sert tepkisi gün içerisinde adeta zirve yaptı. İnternet ortamında da organize olan duyarlı Müslümanlar, büyük bir protesto gösterisine hazırlanırken, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, konserin iptal edildiğini duyurdu. Konserin iptal edilmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Fatih Belediyesi’nin konsere sponsor olması ise tepki çekti. Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda Antalya’ya gelen İsrail Cameri Tiyatrosu’nun gösterisi de gelen tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Yeni Akit

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri