Çocuklarınızın en büyük düşmanı

Uzmanlar çocukların cinsel gelişim adı altında televizyon ve internetten yanlış ve sağlıksızca bilgi edinmemeleri için önlemler alınması gerektiği konusunda aileleri uyarıyor.

Konya Özel Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi tarafından velilere yönelik düzenlenen “Ergenlik Dönemi Gelişim” eğitim seminerinde konuşan Uzm. Dr. Mürsel Davarcı, Psikolojik Danışman Hüseyin Eğerci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Ayşe Ekin ve Ahmet Sait Tunçbilecek, ebeveynlere ergenlik döneminde çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

İNTERNET, ÇOCUĞUN GELİŞİMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
“Gençlerde ergenliğe ait fizyolojik özellikleri” konusunda bilgi veren Uzman Doktor Mürsel Davarcı, konuşmasında günümüzde yaygınlaşan erken ergenlik ve sebepleri üzerinde durdu. Hazır ve hormonlu gıda tüketimi yerine doğal ürünlere ağırlık verilmesi gerektiği uyarısında bulunan Uzm.Dr. Davarcı, çocukların cinsel gelişim adı altında televizyon ve internetten yanlış ve sağlıksızca bilgi edinmemeleri konusunda önlemler alınması gerekliliği üzerinde durdu. Uzm.Dr. Davarcı, çocukların interneti bilgi edinme dışında ahlaki olmayan bilgilere ulaştıkları ve çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

BAŞARIDA, AİLEDEKİ İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ
Ergenlikte Psikolojik Gelişim konusunda anne ve babaları bilgilendiren Psikolojik Danışman Hüseyin Eğerci ise konuşmasında, psikolojik gelişim süresinde anne-babaların takınması gereken genel tavır tutumlara değindi. Eğerci, ailedeki iletişimin çocuklar üzerindeki etkisi ve olumlu yönlendirmenin önemini anlattı.

ÇOCUKLARINIZA, KORKUTMADAN, SEVDİREREK YAKLAŞIN
Ergenlikte Ahlaki Gelişim konusunda bilgi veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ayşe Ekin, konuşmasında ergenlik döneminde ahlaki gelişimin daha çok sonuçlarının görüldüğü küçük yaşlarda verilen ahlaki eğitimin, ergenlik döneminde devam etmesi adına olumlu pekiştirmelerin şart olduğunu ifade etti. Ekin, korkutmadan sevdirerek evrensel değerler üzerinde durulması gerektiğini vurguladı.

DERS BAŞARISI KADAR, AHLAKİ GELİŞİM DE TAKİP EDİLMELİ
Ergenlik döneminde ergen gelişiminde anne-babanın tutarlılık ve mutabakat içinde olmaları gerektiğini söyleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ahmet Said Tunçbilek ise, ders başarısının önemsendiği ve takip edildiği kadar ahlaki gelişimin de takip edilmesi gerektiğine kaydetti.

Engin Kaşdaş-habervaktim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri