Kur’an bülbülleri gönülleri fethetti

İstanbul Güngören’deki Söğütlüyayla Camii’nin yaz Kur’an kursu öğrencileri hazırladıkları etkinlikle hem ailelerine hem de izleyenlere güzel bir gece yaşattı.

Önceki gece Güngören Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe, öğrencilerin aileleri de yoğun ilgi gösterdi. Emirhan Çelikperçin isimli öğrencinin okuduğu Kur’an tilavetiyle başlayan gece, Beyaz Kelebekler isimli kız öğrencilerinden oluşan grubun ilahileriyle sürdü. Daha sonra Kur’an kursuna katılan öğrenciler kurs boyunca öğrendikleri namaz surelerini okudu.

EZAN, NAMAZ, İLAHİ VE TİYATRO...

Naat ve ilahilerle devam eden gecede, ezan okuma yarışmasında birinci gelen Emirhan Çelikperçin okuduğu ezanla dinleyenlerin kulağının pasını sildi. Öğrencilerin kurs süresince yaptıklarını anlatan slayt gösterisinin ardından öğrencilerden oluşan ilahi grubu, Allah’ın en güzel isimlerinden oluşan Esma-ül Hüsna’yı okuyarak dinleyenleri mest etti. Öğrenciler hazırladıkları tiyatro gösterisiyle izleyicileri eğlendirirken kendileri de eğlendiler. Namaz kılan iki kişinin namaz kılarken ne düşündükleri ve şeytanın vesveselerinin dillendirilmeye çalışıldığı gösteri izleyicileri hem eğlendirdi hem de düşündürdü.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Mahalle esnafının sponsor olduğu Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının kız ve erkek kategorilerinde ilk beşe giren öğrencilere ödülleri verildi. Gösteri sonunda konuşan Söğütlüyayla Camii imamı Muhittin Aydın, geleceğin büyükleri olan şimdinin küçüklerinin eğitiminin önemine dikkat çekti. Aydın “Geleceğimiz olan çocuklarımızı Kur’an ahlakı ile ahlaklandırmadığımız zaman birileri başka şekillerde bizim veremediğimiz ahlakı verir” dedi.

yeni akit

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri