"Üç Maymun" Cannes'de gösterildi

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 61. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" için yarışan, "Üç Maymun" adlı filmi, bugün sinema eleştirmenleri ve basın için gösterildi.

Film, yarışma çerçevesinde yarın 2 kez davetlilere gösterilecek.
Ceylan'ın filmi, "küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin, gerçeği örtbas ederek herşeye karşın birarada kalma çabasını" anlatıyor.

Filmin konusuyla ilgili olarak basına dağıtılan bilgi notunda, "Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak için gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle 'üç Maymun'u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?" ifadeleri kullanılıyor.

Filmde Eyüp'ü Yavuz Bingöl, Hacer'i Hatice Aslan, İsmail'i Ahmet Rıfat Şungar, Servet'i Ercan Kesal, Bayram'ı Cafer Köse, çocuk rolünü ise Gürkan Aydın oynuyor.

Daha tamamlanmadan önce, dünya pazarındaki satış hakkı Fransız "Pyramide International" şirketine verilen filmin satışı Fransa, İtalya, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Yunanistan, Hindistan, Rusya ve Baltık ülkelerine yapılmış.


(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri