Ramazan her yıl Kur'an'ı yeniden getirir

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Habib-i Neccar Camii'nde Antakyalılarla sohbet etti.

İsa'nın havarilerinden Yunus (Yuhanna) ve Yahya(Pavlos) ile onlara ilk inanan ve şehit edilen ilk kişi olan Antakyalı Habib-i Neccar'ın türbesinin de bulunduğu camide öğle namazı öncesinde Antakyalılarla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, böylesi bir mekanda bulunmaktan ötürü bahtiyar olduğunu söyledi.
    
Hatay
Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu başta olmak üzere kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı sohbete Başkan Görmez, "Bize Ramazan'ın sevgisini coşkusunu, iftarın neşesini, sevincini, teravihin rahatlığını, sahurun bereketini, bin aydan hayırlı kadir gecesini ve bayramı bize kavuşturan yüce rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun" sözleri ile sohbetine başladı.
    
Kur'anla uğraşan, Kur'an okuyan, Kur'an'ın tasviri ile iştigal eden her insanın dünyasında Habib-i Neccar Camii'nin çok özel bir yeri olduğunu vurgulayan Görmez, "Yüce Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de atıfta bulunduğu mekânda Ramazan ayında, Ramazan'ın bize getirdiği Kuran'da bizatihi atıfta bulunduğu mekânda bulunmak, atıfta bulunduğu şahısların, büyük insanların ve zatların defnedildiği bir mekânda sizlerle sohbet etmek büyük bir bahtiyarlıktır. Cenabı Hak bizleri sadece Kur'anın atıfta bulunduğu mekânlarda bulunmak değil, Kur'an'ın ebediyete kadar bizi ayakta tutacak yüksek değerlerine ibadet eden, onları yaşayan, hayatına tatbik eden kullarından eylesin." dedi.
    
Yüce Allah'ın insanlara en büyük lütfü ve ikramı olan bir mevsimde bulunduğumu ifade eden Görmez, "Ramazan ayı bize her yıl Kur'an-ı yeniden getirir en büyük özelliği budur. Bu sebeple her sene bize getirdiği Kuran'ı hatırlatır ki aramızda Kur'an ile tanışmayan kimse kalmasın. Öncelikle Ramazan ayını kuranla tanışma ayı olarak kabul edelim. Aynı şekilde Ramazan sadece manevi bir mucize değil ramazan aynı zamanda sosyal bir mucizedir." değerlendirmesinde bulundu.
    
Başkan Görmez, vaaz öncesinde camide bulunan Habib-i Neccar'ın türbesini ziyaret ederek camiden ayrıldı. Görmez bu akşam insani gerekçelerle Suriye'den Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Reyhanlı Hac Konaklama Merkezi'nde kurulan çadır kentte iftar yemeğine katılacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri