Hacı Bayram Veli'nin hayatı romanlaştırıldı

Hacı Bayram Veli Hazretleri'nin hayatının anlatıldığı 'Bayram Sabahı' adlı romanın tanıtımı, düzenlenen törenle yapıldı. Es - Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı'nın organize ettiği imza ve tanıtım töreni, Ulus'taki Tarihi Kale Çarşısı'nda yapıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende romanıyla ilgili değerlendirmede bulunan yazar Raziye Sağlam, kitapdaki asıl amacının hoşgörü ve karşılıksız hizmet anlayışını toplum içerisinde yaymak olduğunu söyledi. Sağlam, kronolojik bir sıra takip ederek yazmaya çalıştığı romanının, Hacı Bayram Veli'nin örnek hayatının kısa bir özeti gibi olduğunu ifaede etti. Belli başlı konuları ele alarak o zamanın şartları içinde tasavvufun fert ve toplum hayatındaki yerini anlatmaya çalıştığını kaydeden Sağlam,"Hacı Bayram Veli Hazretleri'nin hayatını incelerken o zamanki toplumda insanların okumaya çok meraklı olduğunu, ilim ve sanat yönünden çok ileride olduklarını gördüm. Osmanlı Devleti'nin gönüllerde yer eden bir cihan imparatorluğu olmasının temelinde Somuncu Baba ve Hacı Bayram-ı Veli gibi yüce şahsiyetlerin manevi katkılarının olduğunu yakınen gördüm ve bunu dillendirmeye çalıştım." diye konuştu.

Yazar Sağlam, kitabını hazırlarken ünlü tasavvuf düşünürünün aile yaşantısıyla ilgili kaynak bulmakta sıkıntı yaşadığını sözlerine ekledi. Tanıtım programı, yazar Raziye Sağlam'ın okuyuculara kitap imzalamasıyla son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri