Helal sertifikası alan firmalar

Ülkemizde helal ve sağlıklı ürünleri araştırma ve sertifikalandırma çalışmaları yapmak üzere kurulan GİMDES'ten "Helal Sertifikası" alan firmalar şöyle:

Yakın zamana kadar, Müslümanlar hangi yiyeceğin helal, hangi yiyeceğin haram olduğuna kolayca karar verebiliyordu.

Kur’an ve sünnet bize kolayca anlaşılabilecek kurallar bildirmiştir.

Yakın zamanımızda, bizim dışımızda gelişen gıda endüstrisi ise, gittikçe yaygınlaşmış, klasik yiyecek ve içeceklerimiz dahi yeni teknolojilerle üretilir duruma gelmiştir.

Hergün yediğimiz ekmek gibi. Bunun yanında bilinmeyen yeni gıda çeşidi ortaya çıkmıştır. Kola, ciklet, ketçap, mayonez ve marşmellov gibi. Bu durum Müslüman tüketiciyi kolayca çözemediği bir soru ile karşı karşıya bırakmıştır:

BİZE SUNULAN YİYECEK VE İÇECEKLER HELAL Mİ?

Katkı maddelerinin ve endüstriyel gıda maddelerinin ‘Helal mi,Haram mı?’ sorusuna kesin ve tam cevap verebilmek ciddi çalışmaların ve araştırmaların yapılmasını gerektirir.

Bunun için İslam ilim adamları, doktorlar, gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri, veterinerler ve kimyagerlerden oluşan müslümanlarla işbirliği yaparak, gerekli ictihatları ortaya koymak zorundadırlar.

Bu noktada ülkemizde helal ve sağlıklı ürünleri araştırma ve sertifikalandırma çalışmaları yapmak üzere Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği(GİMDES) ve bu derneğe
bağlı olarak İktisadi İşletme Kurumu (GİMDES Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü) kurulmuş.

2005'te kurulan Dernek ve Enstitü önemli çalışmalara imza atıyor.

Ülkemizde üretilen veya ithal edilen ürünlerin ve bunların üretiminde kullanılan katkı maddelerinin  denetimini ve Helal Sertifikalama çalışmalarını yürüterek GİMDES'ten Helal Sertifikası alan firmalar şöyle:

LİSTE İÇİN TIKLAYIN





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri