Başbuğ'dan Ahmet Hakan'a kıyak

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun’un, şaibeli aldığı çürük raporuna bizzat eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un sahip çıktığı ortaya çıktı.

Ahmet Hakan Coşkun’un askerlik raporlarının basında yer alması üzerine Genelkurmay Başkanlığı’nın devreye girdiği, Genelkurmay Başkanlığı İletişim daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak’ın, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un talimatıyla Ahmet Hakan Coşkun’u aradığı, Coşkun’a kendilerine dilekçe yazdıktan sonra Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklama yapacağını söylediği teknik takibe takıldı.

GÜRAK: İLKER BAŞBUĞ TALİMAT VERDİ

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun, 27 Temmuz 2009 tarihinde Soner Yalçın’ı aramış ve Yalçın’a, İlker Başbuğ ve Metin Gürak’ın kendisine sahip çıktığını söylemiş.

Coşkun, Yalçın’a, “Şimdi şey aradı beni, bi yaklaşık 1 saat 1, 5 saat önce Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Metin Gürak diye bi adam var ya, ‘Ahmet Bey’ dedi, ‘Sizin bu Savcı ile ilgili yazınızı okuduk’ dedi, ‘Genelkurmay Başkanımız da’ dedi ‘Bize talimat verdi’ dedi, ‘Bu konuyla ilgili bi açıklama yapmak istiyoruz biz’ dedi, ‘Yalnız’ dedi ‘Teknik olarak sizin bize bi dilekçe göndermeniz lazım’ dedi” demiş.

ŞEHİTLER VERİLİRKEN ŞAİBELİ RAPORA SAHİP ÇIKILMIŞ

Dağlıca ve Aktütün saldırılarıda ödenek eksikliğinden bahseden ve AK Parti Hükümeti’ni suçlayan Genelkurmay Başkanlığı’nın, şaibeli çürük raporuna sahip çıkması dikkat çekiyor.

İŞTE O GÖRÜŞME

“Ergenekon Terör Örgütü’ soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalara ilişkin eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile Hürriyet gazetesi yazarı Soner Yalçın, Posta gazetesi yazarı Nedim Şener ve gazeteci Ahmet Şık’ın da aralarında bulunduğu m12’si tutuklu 14 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin delil klasörlerinde ilginç bilgiler yer alıyor.

Ahmet Hakan Coşkun’un, Soner Yalçın’la görüşmesi delil klasörlerinde şöyle yer alıyor.

A. H.C: (AHMET HAKAN COŞKUN) Şimdi şey aradı beni, bi yaklaşık 1 saat 1,5 saat önce genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Metin Gürak diye bi adam var ya

H. S. Y: (HÜSEYİN SONER YALÇIN) He evet evet evet

A. H. C: O aradı abi

H. S. Y: He

A. H. C: ‘Ahmet Bey’ dedi, ‘Sizin bu Savcı ile ilgili yazsınızı okuduk’ dedi, Genelkurmay Başkanımız da’ dedi ‘Bize talimat verdi’ dedi, ‘Bu konuyla ilgili bi açıklama yapmak istiyoruz biz’ dedi, ‘Yalnız’ dedi ‘Teknik olarak sizin bize bi dilekçe göndermeniz lazım’ dedi

H. S. Y: Oo süper

A. H: C: ‘Biz açıklamayı hazırladık’ dedi, ‘Dilekçe gelir gelmez size gönderecez’ dedi

H. S. Y: Süper

A. H. C: Şimdi sana bi fikir soracam, bu açıklama geldiğinde ben ameliyat olmuş olacam ve yatıyor olacam, Ertuğrul Bey’e falan söyleyip bu açıklamayı onlara iletip gazetede haber olmasını mı sağlamalıyım yoksa kalkmamı bekleyip kendi sütunumda mı yayınlamalıyım

H.S. Y: Kalkmanı bekle

A.H.C : Tamam.

yeni akit

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri