Öfke sokağa taştı

Sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen vatandaşlar tüm illerde sokaklara döküldü. Başkent'te dün bir grup gazinin Başbakanlık önünde terörü protesto etmesinin ardından bugün de bir grup vatandaş
Hain saldırının duyurulmasının ardından tüm yurtta infial yaşandı. Özellikle sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen vatandaşlar neredeyse tüm illerde sokaklara döküldü.

Çukurca’daki saldırıyla ilgili haberler TV bültenlerinden ve internet sitelerinden duyurulduğu andan itibaren terör Facebook ve Twiter gibi sosyal paylaşım sitelerinin en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Neredeyse tüm illerde vatandaşlar kendiliğinden sokağa döküldü. Evlere ve işyerlerine bayraklar asıldı. İşçi sendikaları ve işveren örgütleri, sivil toplum örgütleri yayınladıkları bildirilerle terörü lanetledi.

İstanbul’da aralarında yaşlılar, kadınlar ve öğrencilerin de bulunduğu bir grup, Üsküdar ve Kadıköy Askerlik Şubesi Başkanlığı’na yürüdü. “Hepimiz Mehmetiz PKK’ya yeteriz” sloganları atan topluluk, askere gitmek için askerlik şubesine başvurdu. Kayseri’de de askerlik şubesine yürüyen yaklaşık iki bin kişi PKK ile savaşmak için silah istedi.

Taksim’de eylem

Kamu-Sen İstanbul şubeleri, bugün saat 12.30’ da terörü lanetlemek için Taksim’den Galatasaray’a yürüyecek. Binlerce kişinin katılması beklenen yürüyüş, Galatasaray Lisesi önünde yapılacak kitlesel basın açıklaması ile sona erecek.

Hakkari'deki hain saldırı, İstanbul'daki bir grup taksici tarafından protesto edildi. 

Okmeydanı Şark Kahvesi'ndeki Taksiciler Derneğinde toplanan taksiciler, önce Haliç'e, oradan da Mecidiyeköy'e gitti. 

Terör örgütü aleyhine sloganlar atan taksiciler, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı. 

Bu arada, Hakkari'deki hain saldırı, Avcılar ve Bağcılar'da da ellerinde Türk bayrakları bulunan gruplar tarafından protesto edildi. 

Öte yandan, Boğaziçi Köprüsü'nün kırmızı-beyaz renkte ışıklandırılmış olması dikkati çekti. 

-Ankara- 

Ankara'da, BDP Genel Merkezi önünde toplanan Alperen Ocaklarına üye bir grup, sloganlarla hain saldırıyı protesto etti. 

Basın açıklamasının ardından parti binasına Türk Bayrağı asmak isteyen gruptakilere polis izin vermedi. Bunun üzerine gruptakilerle polis arasında sözlü tartışma oldu. 

Gruptakiler daha sonra, bina önünden ayrıldı. Güvenlik güçlerinin BDP önünde bekleyişi sürüyor. 

Öte yandan, Anıtkabir yakınlarında toplanan vatandaşlar, araçlarıyla konvoy oluşturarak, saldırıda şehit olan Piyade Çavuş Yunus Yılmaz'ın evinin bulunduğu Pursaklar ilçesine gitti. 

-Manisa- 

Manisa'da Manolya Meydanı'nda toplanan Ülkü Ocakları üyesi grup, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. 

Türk Bayrakları ile terör örgütü aleyhine slogan atarak Garnizon Şehitliği'ne kadar yürüyen grup, burada şehitler için dua etti. 

Yürüyüşe MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, eski milletvekili Mustafa Enöz ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra Manolya Meydanı'na dönen Ülkü Ocakları üyeleri, terörü protesto için sabaha kadar sürecek oturma eylemi başlattı. 

Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur Papuççuoğlu, yaptığı açıklamada, teröristlerin insanlık dışı eylemlerinin tahammül ve dayanma sınırını aştığını söyledi. 

Bayrağa sarıldılar

Denizli’de 20 esnafın başlattığı yürüyüş, vatandaşların da katılımıyla yaklaşık 1000 kişilik bir protesto eylemine dönüştü. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyenler PKK terörünü lanetlerken, bazı kadınlar balkonlarında, bazıları ise cadde ve meydanlarda şehitler için gözyaşı döktü. Birçok ilde üniversite öğrencileri de terörü lanetleyen eylemler yaptı. İstanbul, Samsun, Balıkesir gibi birçok ilde lise öğrencileri okullarını terk ederek terörü lanetleyen yürüyüşler düzenledi. Öğrencilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yozgat, Kırlareli, Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur gibi birçok ildeki protesto eylemlerine siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının temsilcileri de destek verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri