'Mevlana Konulu Yarışması' sonuçları belli oldu

‘Mevlana Konulu 4. Geleneksel Şiir Yarışması’ sonuçları belli oldu. Yarışmada birinciliğe değer eser bulunmazken, ikincilik, üçüncülük ve 10 adet mansiyon ödülü sahipleri belirlendi. Yarışmacılara ödüllerini düzenlenecek törenle Başkan Hasa

Ümraniye Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 4. sünü gerçekleştirdiği şiir yarışmasında dereceye giren eserler belli oldu. Bu yıl Mevlana ve Hoşgörü’nün konu edildiği yarışmaya, başvuruların başladığı tarihten bu yana 988 şair 1.261 şiirle katıldı. Yarışmaya sadece İstanbul ve Türkiye’den değil, aralarında Belçika, Almanya, Hollanda, ABD ve Kırgızistan’ın da bulunduğu çok sayıda ülkeden başvuru oldu.

Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, birinciliğe değer eser bulunmazken, ikinci, üçüncü ve 10 adet mansiyon ödülü için eserler belirlendi. Değerlendirme sonucunda Osman Gürsoy imzalı ‘Dön Kendine’ isimli şiir ikinciliği elde ederken, Yaşar Bayar imzasını taşıyan ‘Mevlana’da Dirilmek’ adlı şiir de üçüncülüğe değer bulundu. Mansiyon ödülü için 10 eserin seçildiği yarışmanın ödülleri, 29 Mayıs Perşembe günü, Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir törenle, Belediye Başkanı Hasan Can tarafından sahiplerine verilecek.

Yarışmada ikinciliği elde eden şiire, bin 500 YTL, üçüncüye bin YTL, 10 adet esere de 500’er YTL mansiyon ödülü verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri