Çadırlar parayla satılıyor 

Kızılay'ın çadırlarının 80 TL'ye satıldığını söyleyen çok sayıda kişi var. Satan Kızılay değil tabi ki.. Birden fazla çadır alıp köylerde parayla satanların olduğu söyleniyor. 

Türkiye Van'daki depremzedeler için seferber oldu ama koordinasyonsuzluk ve yağmacılar yüzünden utandıran gelişmeler yaşanıyor…

Kızılay'ın çadırlarının 80 TL'ye satıldığını söyleyen çok sayıda kişi var. Birden fazla çadır alıp köylerde parayla satanların olduğu söyleniyor. 

Depremin en çok etkilediği Erciş'e ilk günden itibaren gönderilen gıda ve çadırlar, organize eksikliğinden dolayı sağlıklı şekilde ulaşmıyor. Zaman gazetesinden İsmail Avcı'nın haberi şöyle:

BİR KİŞİDE 5 ÇADIR

Depremzedeler, yardımların dağıtımında koordinasyon eksikliği olduğunu söylüyor. Kızılay'ın ilçeye gönderdiği çadırlar sadece şehir merkezinde dağıtılıyor. Bir kişinin 4-5 tane çadır aldığı belirtiliyor. 

ÇOĞU DEPREMZEDE DEĞİL

Saat sabahın 05.00'i. Yer Erciş otogarı. Yüzlerce insan çadır yüklü bir TIR'ın etrafını sarmış. Yetkili kişilerin çadır dağıtımını beklemeden herkes alabildiği kadar çadır indirip götürüyor. Bu manzarayı seyreden Murat Akbaş, "Üç gündür burada aynı manzara yaşanıyor. Bunların çoğu depremzede değil." diyor. Kızılay'ın çadırlarının 80 TL'ye satıldığını söyleyen çok sayıda kişi var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri