İşte o gazeteciler

Türk basın tarihinde ilk defa Akit'in ele geçirdiği Apo el yazılı talimat mektubunda, iki gazeticinin adı da geçiyor. 

KCK ve PKK'ya talimatlar yağdırırken, Başbakan Erdoğan ve Türkiye’ye hakaretler savuran Öcalan, mektubunda iki gazetecinin isminden ise olumlu bahsediyor.

Bunlar, Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ile Radikal Yazarı Cengiz Çandar. 

Öcalan mektubunda direk Taraf Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Ahmet Altan ve Radikal Yazarı Cengiz Çandar’a hitap ediyor.

“CENGİZ DE BİR ŞEYLER YAZMIŞ…”

Teröristbaşı mektubunda Cengiz Çandar’ın Kürt raporuna ilişkin “Cengiz de bir şeyler yazmış. Bir şeyler anlatıyor ama o da derinliğini anlamamış. Çok yetersiz kalıyor” diyor. 

AHMET ALTAN’A MESAJ: ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Mektupta Ahmet Altan için ise şunları söylüyor, Öcalan: “Ahmet Altan yazısında savaşın gümbür gümbür geldiğini, bunu durduracak tek kişinin de ben olduğumu yazıyor. İyi de ben burada ayda yılda bir yaptığım bir iki saatlik yaptığım görüşmeyle mi bunu başaracağım. Yapabiliyorsa bu koşullarda gelsin kendisi yapsın. Ona söylenmeli Öcalan rolünü oynaması için Hükümetin adım atması lazım, irade göstermesi lazım. Onlar da üzerine düşeni yapmalı.” 

ÖCALAN BU İSİMLERDEN DAHA ÇOK ŞEY BEKLİYOR

Öcalan'ın mektubunda bu şekilde hitap ettiği yazarlar Altan ile Çandar, "Kürt sorunu" adı altında kaleme aldıkları yazılarında hep, terörist eylemlerini görmezden gelirken, TSK operasyonlarını eleştiriyor olmalarıyla biliniyor. Mektuptan Öcalan'ın takdir ettiği bu isimlerden daha çok şey beklediği anlaşılıyor.

Habervaktim.com




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri